award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Champions League

In de Champions League spelen de grootste en beste Europese club tegen elkaar om de cup met de grote oren. Wie gaat er dit jaar mee vandoor?

Bekijk alle wedstrijden
Champions League logo

Champions League wedstrijden

Geen wedstrijden

De Champions League is het grootste en belangrijkste toernooi in Europa. In een zinderende competitie spelen de beste ploegen uit ieder land om de ‘cup met de grote oren’, waardoor er continu grote, onvoorspelbare wedstrijden op het programma staan. Dat maakt wedden op de Champions League niet alleen leuk, maar ook nog eens ontzettend spannend. Bekijk de odds bij de bookmakers en ontdek de hoogste quoteringen van je favoriete club in de CL!

Loting & poules

In totaal doen er 32 clubs mee aan het hoofdtoernooi. Van die 32 zijn 26 ploegen rechtstreeks geplaatst en wordt er in zomerse voorronden gestreden om de overige zes tickets. Vervolgens vindt er een loting plaats en worden de ploegen onderverdeeld in acht poules van vier teams. Na onderlinge uit- en thuiswedstrijden gaan de twee beste teams uit iedere poule door naar de knock-out fase.

Programma van de Champions League

De Champions league begint dit seizoen eind juni met de eerste voorronde van vijf kwalificaties. Het daadwerkelijke hoofdtoernooi start in september, waarna de knock-out fase in februari van start gaat. De finale vindt bijna een jaar na aanvang van de eerste voorronde plaats: eind mei of begin juni. In totaal staan er 125 wedstrijden op het programma. Meer dan genoeg mogelijkheden bij wedden op Champions League wedstrijden dus!

Uitslagen & samenvattingen

Voor als je even niet in staat bent geweest om te kijken: bekijk de samenvattingen van de afgelopen wedstrijden. Of werp even gauw een blik op de uitslagen en ontdek meteen of je nog iets gewonnen hebt met je weddenschap. Even research doen? Dat kan natuurlijk ook. Check dan de bijvoorbeeld huidige stand in het toernooi en schat de kansen van je favoriete ploeg in.

Winnaars

De afgelopen edities werden gedomineerd door Real Madrid. De sterrenploeg uit Spanje wist de beker maar liefst drie maal op rij omhoog te houden, waarna Liverpool in 2018/2019 een einde maakte aan die hegemonie en de titel opeiste. Diezelfde clubs hebben de CL respectievelijk 13 en 6 keer gewonnen. AC Milan (7), FC Barcelona (5), Bayern München (5) en Ajax (4) zijn andere ploegen die het toernooi vaak op hun naam hebben geschreven. Bekijk alle winnaars.

Wedden op de Champions League

Wie gaat het toernooi winnen? Hoe ver gaat je favoriete club dit jaar komen? Of misschien wil je wel gewoon wat bijverdienen door te wedden op de Champions League. Bekijk in ieder geval de odds bij de bookmakers en profiteer nu van mooie bonussen!

Achtergrond

  • Opgericht: 1992
  • Aantal teams: 32
Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus