award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Cercle Brugge

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
Cercle Bruggle logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Cercle Brugge

Cercle Brugge is sinds vorig seizoen gepromoveerd naar de Eerste Klasse. De club heeft geen hoge ambities dit seizoen. Na drie jaar mag de Cercle weer meedoen met de besten van België. Op het moment van typen staan ze verdienstelijk in de middenmoot. Volg de ontwikkeling van de club en zet in op wedstrijden van Cercle Brugge!

Cercle Brugge maakt samen met Club Brugge gebruik van het Jan Breydelstadion. De verwachting is dat de club over een aantal jaar gaat verhuizen naar een kleiner nieuw stadion. Het bestuur wil een stadion voor ongeveer twaalfduizend mensen. Het is even afwachten hoe de club er over een aantal jaar sportief en financieel voor staat. Volg de ontwikkeling van Cercle Brugge en plaats een mooie weddenschap!

Geschiedenis

Cercle Brugge werd in 1899 opgericht. De club werd als eerste niet-Brusselse club in 1910 landkampioen. Dit werd herhaald in 1927. De club werd succesvol, haalde tal van prijzen en won ook de beker van België.

Vanaf de jaren zeventig ging het een stuk minder met de club. In 1965/1966 eindigde de club niet alleen als laatste in de eerste klasse, maar werd ook beschuldigd voor corruptie. De voetbalbond stuurde de club naar de derde klasse. De vice-voorzitter van Cercle ging naar de rechtbank en kreeg zijn gelijk. De club moest noodgedwongen toch deelnemen aan de derde klasse, omdat het daar al wedstrijden in heeft gespeeld. Verschillende spelers verlieten de club en de nieuwe spelers konden de kar niet trekken. In 1967 werd Braems aangesteld. In een vijfjarenplan moest hij de club terugbrengen naar de eerste klasse. Hij slaagde in die missie. Het verliep niet zonder slag of stoot, maar de club kwam binnen vier jaar terug naar het hoogste niveau.

De laatste jaren pendelt de club heen en weer tussen de eerste en de tweede klasse. Vanaf 2013/2014 daalde het niveau van de spelersgroep meer en meer. Degradatie werd in dat seizoen nog net voorkomen. Op de slotdag van het seizoen 2014/2015 boog KV Mechelen een 2-0 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Nadat de assistent-scheidsrechter de aansluitingstreffer afkeurde werd degradatie een feit.

In 2017/2018 waren de verwachtingen hoog. De Franse kampioen Monaco werkte samen met Cercle en bracht 25 nieuwe spelers onder. De club promoveerde naar het hoogste niveau. Gemakkelijk ging het niet. Met nog drie wedstrijden voor het einde van de eerste periode stond de ploeg op een derde plek. Nadat Vercauteren het roer overnam promoveerde de club.

Beste spelers uit het verleden

Julien Verriest: Hij had een zeer goede band met Cercle Brugge. Hij is een boegbeeld van de club en werd verkozen tot beste speler van de vorige eeuw. Hij speelde zestien seizoenen. Momenteel doet hij veel PR-werk voor de vereniging.

Morton Olsen: Hij speelde vier seizoenen lang voor Cercle Brugge. Hij wordt door Verriest gezien als een allrounder die bezeten was van de bal. Olsen is ook trainer geweest van Ajax en het Deens nationaal elftal.

Beste managers uit het verleden

Urbain Braems: Sinds hij in 1967 aan het roer stond bracht hij Cercle Brugge terug naar het hoogste niveau. Van een club in misère, doordat spelers vertrokken, naar een stabiele club op het hoogste niveau. Hij voldeed aan de doelstelling van het bestuur: binnen vijf jaar in de eerste klasse spelen.

Frank Vercauteren: Vercauteren bracht de club vorig seizoen terug naar het hoogste niveau. Desondanks is er een nieuwe trainer gekomen. Momenteel is Laurent Guyot de trainer. Op het moment van typen gaf hij aan tevreden te zijn met de huidige plek in de middenmoot.

Informatie

  • Plaats: Brugge
  • Stadion: Jan Breydelstadion
  • Opgericht: 1899
  • Clubkleuren: Groen/zwart
  • Bijnamen: Groen-zwarten

Achtergrondinformatie

Weetje

Een penalty bracht Cercle Brugge naar de eerste klasse. Cardona zorgde voor de zekere promotie naar de eerste klasse. Het was een terechte overwinning, want Beerschot-Wilrijk werd van de mat getikt. Beerschot kwam nauwelijks aan de bal.

Prijzenkast

  • Landskampioen 3x
  • Beker van België 2x

Supporters

Cercle Brugge wordt gezien als een familieclub. De club heeft nu ook een harde kern. Volgens de Brugse politie zijn het een dertigtal supporters, die zichzelf de “cheaky green boys” noemt. Na het behalen van de promotie liepen de supporters het veld op. Een aantal ‘supporters’ daagden de fans van Beerschot flink uit.

Rivaliteit

Stadgenoot Club Brugge is de grote rivaal. De laatste wedstrijd tussen de twee werd met maar liefst 4-0 gewonnen door Club Brugge. Club Brugge domineerde de wedstrijd vanaf het begin en overklaste de tegenstander. Er zijn tot nu toe 143 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. 

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus