award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Club Brugge

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
Club Brugge logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuisGelijkspelUit
Morgen 14:30Beerschot Germinal Antwerpen
-
Club Brugge KV
Beerschot Germinal Antwerpen
3.4
@ Betfirst
Gelijkspel
3.6
@ Betfirst
Club Brugge KV
2.25
@ Betfirst

Wedden op Club Brugge

Club Brugge heeft momenteel heel wat Nederlanders in de selectie. Ruud Vormer is vorig seizoen speler van het jaar geworden in België. Stefano Denswil staat in de verdediging en dit seizoen doet Danjuma het goed als buitenspeler. Tot slot speelt Sofyan Amrabat bij de club. Worden ze dit seizoen opnieuw kampioen? Volg Club Brugge en plaats een rendabele weddenschap!

Er hebben in het verleden heel wat grote Nederlanders bij Club Brugge gevoetbald. Wat dacht je van Rob Rensenbrink, Nico Rijnders en Foeke Booy? Dit seizoen brak Danjuma door. Volg Danjuma bij Club Brugge en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Geschiedenis

Club Brugge is de populairste club uit Brugge. De club speelt sinds 1959 onafgebroken in de Belgische Eerste Klasse. Alleen Anderlecht heeft meer titels gewonnen dan Club. In totaal heeft de club vijftien titels verzameld. Wel is Club Brugge de succesvolste bekerploeg van België: elf bekers heeft de club veroverd. Tevens is het de enige club uit België die ooit is de finale van de Europacup I heeft gestaan.

Ernst Happel is de succescoach die ook in Brugge een mooie erelijst heeft achtergelaten. Driemaal won hij de Belgische titel (1976, 1977 en 1978). Verder zorgde hij ervoor dat de club de finale van de UEFA Cup stond. Onder zijn leiding stond de club in de finale van de Europese competitie voor landskampioen, die het verloor van Liverpool.

Seizoen 2017/2018 was een zeer succesvolle. De club, met Ruud Vormer als aanvoerder, werd eerste in de reguliere competitie en later ook eerste in de play-offs. Ruud Vormer doet het goed in Brugge. Zo goed zelfs dat hij voor het jaar 2017 de Gouden Schoen heeft gewonnen. Hij maakte in dat seizoen elf doelpunten en zeventien assists. Dit seizoen is hij een aantal keren gepasseerd. Het gaat ook wat minder met de club. Op het moment van typen staat de club op een aanzienlijk verschil met Genk. Hoe gaat het dit seizoen aflopen?

Beste spelers uit het verleden

Jan Ceulemans: Hij wordt gezien als de beste speler ooit bij Club Brugge. In 1980/1981 won hij de titel en kreeg de Gouden Schoen uitgereikt. In totaal heeft hij bij Club Brugge drie keer de Gouden Schoen gewonnen. In 1980 werd hij zelfs bijna Europees voetballer van het jaar.

Raoul Lambert: Lambert speelde in de jaren zeventig bij Brugge. Hij speelde onder andere de finale tegen Liverpool in 1976. In zijn gehele carrière heeft hij maar liefst 216 doelpunten gemaakt. Hij speelde 18 jaar bij Brugge en stopte in 1980.

Jean-Pierre Papin: Hij wordt vooral herinnerd om het seizoen 1985/1986, toen hij 32 doelpunten maakte en de beker won met Club. Hij werd verkozen tot beste buitenlandse speler die ooit voor Brugge heeft gespeeld.

Beste managers uit het verleden

Ernst Happel: Zoals al eerder aangegeven was Happel erg succesvol bij verschillende clubs, waaronder Club Brugge. Drie keer de Belgische titel, de finale van de UEFA Cup en de finale van de Europese competitie voor landskampioenen staan op zijn palmares. Hij wordt gezien als een van de beste trainers allertijden.

Informatie

  • Plaats: Brugge
  • Stadion: Jan Breydelstadion
  • Opgericht: 1891
  • Clubkleuren: Zwart/blauw
  • Bijnamen: Blauw-zwart, de Club, FCB

Achtergrondinformatie

Weetje

Dit seizoen is er een bijrol weggelegd voor Sofyan Amrabat. Dit seizoen is hij al vaak gepasseerd of zat hij zelfs niet bij de selectie. In december stond hij voor het eerst in de basis. Hij scoorde zelfs! Amrabat droeg bij aan een mooie 3-0 tegen Standard Luik.

Prijzenkast

  • Landskampioen 15x
  • Beker van België 11x
  • Belgische Supercup 15x

Supporters

De supporters van Club Brugge lieten zich flink horen tijden de Champions League-ontmoetingen dit seizoen. Club Brugge presteerde dit seizoen uitstekend in de Champions League: een mooie derde plek. Een uitschieter was de 0-4 overwinning op Monaco.

Rivaliteit

Cercle Brugge is de grote rivaal. Dit seizoen werd Cercle met 4-0 afgedroogd. Club Brugge domineerde de hele wedstrijd en gaf nauwelijks wat weg.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus