award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

KAS Eupen

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
KAS Eupen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op KAS Eupen

Wist je dat Claude Makélélé de trainer is van KAS Eupen? De voormalige sterspeler van Chelsea en Real Madrid heeft heel wat prijzen gewonnen. Zo won hij bij Madrid de Champions League en de Europese Supercup. Hij was een van de beste middenvelders van 2000 tot en met 2011. Hoe gaat hij het doen als trainer van KAS Eupen? Volg de club en profiteer van onze scherpe quoteringen!

De trainer Makélélé vergelijkt zichzelf met Zinédine Zidane. Makélélé vindt dat hij, ondanks dat hij trainer is van KAS Eupen, op hetzelfde niveau zit als Zidane. Dat was een opvallende opmerking, aangezien Zidane drie keer met Real Madrid de Champions League heeft gewonnen. Volg de ontwikkeling van Makélélé en zet in op onze rendabele quoteringen!

Geschiedenis

Na een fusie in 1945 werden FC Eupen en La Jeunesse Eupen gefuseerd tot Alliance Sportive Eupen. Vanaf 1951 speelde de club op landelijk niveau. Alliance Sportive Eupen speelde in die periode wisselend op het landelijk en regionaal niveau.

In 1968 eindigde Eupen samen met Witgoor Sport Dessel bovenaan in de Bevorderingsklasse. Een beslissingswedstrijd moest er komen om een nummer één aan te wijzen. Uiteindelijk verloor Eupen met 1-0 en werd hierdoor tweede. Het jaar daarop pakte men alsnog de titel. In 1970 werd de prestatie herhaald in de Derde Klasse. Vanaf 1970 pendelde de club vaak heen en weer tussen de Bevorderingsklasse en de Derde Klasse. De club speelde wel even in de Tweede Klasse, maar degradeerde het seizoen daarop weer snel. In de jaren tachtig en negentig pendelde de club opnieuw tussen de Derde Klasse en de Bevorderingsklasse.  Door het 50-jarig bestaan kreeg de club de bijnaam “Königliche Allgemeine Sportvereinigung Eupen”, oftewel KAS Eupen.

Vanaf 2002 speelde de club zeven jaar in de Tweede Klasse. In het seizoen 2009/2010 kon de club opnieuw een plaats in de eindronde afdwingen. Voor het eerst lukte het een club uit het Duitstalig België om te promoveren naar het hoogste niveau. Niemand hield hier rekening mee. Het stadion voldeed niet aan de reglementen van de KBVB. Zo was het stadion te klein, een veldverwarming moest worden geïnstalleerd en de stadionverlichting moest beter worden. Eupen degradeerde alweer na één seizoen.

Vanaf 2012 is Aspire Zone Foundation de eigenaar. Spelers uit de jeugd van de Aspire Academy konden zich hierdoor bewijzen in de Belgische competitie. Na een aantal jaren gestreden te hebben om promotie voor de Eerste Klasse lukte het alsnog in 2015/2016. Dit kwam ook, omdat kampioen White Star Brussel niet de licentie had om op het hoogste niveau te acteren.

Een van de hoogtepunten van Eupen is de halve finale van het Bekertoernooi in 2016/2017 en de handhaving in 2016/2017 en in 2017/2018.

Beste spelers uit het verleden

Henry Onyekuru: Dit is een voorbeeld van een speler die is opgeleid bij een Aspire Academy. Hij debuteerde al als achttienjarige voor de club. In totaal maakte hij in 2015/2016 zes doelpunten in negentien competitiewedstrijden. Hiermee had hij een groot aandeel in de promotie van de club naar het hoogste niveau. Momenteel speelt de aanvaller bij Anderlecht.

Moussa Wagué: Wagué is een verdediger uit Senegal die momenteel actief is bij Barcelona B. Ook hij is afkomstig van de Aspire Academy. Hij speelde in zijn eerste seizoen al veertig wedstrijden voor Eupen, waarna hij voor drie miljoen vertrok naar Barcelona B.

Luis Garcia: de 37-jarige Spanjaard is een goede speler die de bal haast altijd in de ploeg houdt. Volgens analytici verdient de spelmaker dit seizoen een kans om de Gouden Schoen te winnen.

Beste managers uit het verleden

Claude Makélélé: De trainer doet het dit seizoen uitstekend met een plek in de middenmoot. Vorig seizoen zorgde hij er ook voor dat de club zich kon handhaven. Dit seizoen is er de verwachting dat de club zich zal handhaven. Doelman Van Crombrugge heeft al zes wedstrijden zijn doel schoon gehouden.

Informatie

  • Plaats: Eupen
  • Stadion: Kehrwegstadion
  • Opgericht: 1945
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: De Panda’s

Achtergrondinformatie

Weetje

De sportredactie van Het Laatste Nieuws heeft met de doelman van KAS Eupen een weddenschap afgesloten. Als doelman Van Crombrugge negen keer achter elkaar zijn doel schoon houdt krijgt hij van de redactie een grote fles met aardig wat alcohol. Op het moment van typen is de keeper op de goede weg: hij heeft al zes keer achter elkaar zijn doel schoon gehouden.

Stadion

Het Kehrwegstadion is heel klein in vergelijking met de andere stadions in de Belgische Eerste Klasse. Het stadion biedt maar plek aan 8.363 toeschouwers. Het stadion moest in 2010 grondig worden aangepakt om te voldoen aan de eisen van de KBVB. Het stadion ligt in Eupen, in een regio waar in België Duits wordt gesproken. Eupen is de eerste ploeg uit dat gebied die uit mag komen in de Eerste Klasse.

Supporters

Dit seizoen komen er ontzettend weinig supporters naar het Kehrwegstadion. Het stadion biedt plek aan iets meer dan achtduizend toeschouwers, maar er zitten gemiddeld ongeveer 2.500 toeschouwers bij een thuiswedstrijd. Daardoor is de ambiance in het stadion niet bepaald geweldig.

Rivaliteit

Vanwege het kleine aantal supporters kent Eupen nauwelijks rivalen. Wel ligt Standard Luik in de buurt van Eupen, namelijk een half uur van elkaar vandaan.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus