award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

KV Kortrijk

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
KV Kortrijk logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op KV Kortijk

Bij KV Kortrijk is de beruchte Vincent Tan de eigenaar. Hij heeft ook Cardiff City in zijn portefeuille. Bij Cardiff City heeft Tan bizarre veranderingen doorgevoerd. Hij liet de blauwe clubshirts vervangen door rode tenues. Na felle protesten kwam hij twee jaar later hierop terug. Volg Kortrijk, plaats een weddenschap en profiteer van onze scherpe quoteringen!

In november 2018 nam Yves Vanderhaeghe het stokje over van Glen de Boeck. Dit seizoen zijn de prestaties wisselvallig. Na vijftien wedstrijden had de club slechts zestien punten. Vanderhaeghe tekende een overeenkomst tot 30 juni 2021. Hoe gaat het seizoen onder leiding van Vanderhaeghe aflopen? Volg de ontknoping van de Eerste Klasse en plaats een mooie weddenschap!

Geschiedenis

Sporting Club Courtraisien en Football Club Courtraisien fuseerden. Coutrai Sports werd hierdoor een feit. Samen met Stade Coutrai waren zij de enige clubs uit Kortrijk die op een redelijk niveau speelden. Pas in 1951 werden de namen in het Nederlands overgenomen. Coutrai Sports werd Kortrijk sport en Stade Coutrai werd Stade Kortrijk. Kortrijk Sport zakte naar de Vierde Klasse en Stade kwam uit in de Eerste Provinciale. De mindere resultaten zorgden voor een nieuwe fusie. Na lang beraad kwam er een fusie tussen Kortijk Sport en Stade Kortrijk. De club ging Koninklijke Voetbalclub Kortrijk heet, de huidige naam.

Rond 1998/1999 kampte de club met financiële problemen. In dat seizoen degradeerde de club naar de derde klasse. In maart 2001 volgde het dieptepunt uit de geschiedenis van KV Kortrijk: de club ging failliet. De club kon door ex-coryfeeën blijven bestaan.

In 2003/2004 promoveerde KV Kortrijk naar het tweede niveau. De club zat deze periode in een lift. In 2007/2008 kwam er een tweede landstitel binnen en promoveerde naar de eerste klasse. De club houdt daarin knap stand. Seizoen 2009/2010 verliep uitstekend. Het elftal mocht meedoen met de play-offs. Verder bereikte KVK zijn eerste bekerfinale. Sinds de invoering van het play-offsysteem heeft Kortrijk ondertussen drie keer daaraan mee mocht doen.

Beste spelers uit het verleden

Boudewijn Braem: Hij werd door voetbalsupporters verkozen tot beste speler allertijden. Hij was een geweldige middenvelder die de club van de vierde naar de eerste klasse hielp. Verder redde hij de club van het faillissement. De tribune, waar de harde kern zit, werd daarom naar hem vernoemd.

Emile Mpenza: Emile begon zijn carrière bij Kortrijk in de Tweede Klasse. Zijn broertje, Mbo, stond vaak niet in de basis. Hij viel op door zijn snelheid. Mede dankzij hem speelde de club in 1995/1996 mee om promotie.

Djamel Zidane: Djamel Zidane was een zeer goede aanvaller. Hij was zeer populair bij het publiek.

Beste managers uit het verleden

George Leekens: Onder zijn leiding mocht Kortrijk in 2010 meedoen aan de play-offs om het kampioenschap. Hij trainde spelers als Foeke Booy, Eddy Snelders en Lorenzo Staelens.

Hein Vanhaezebrouck: Vanhaezebrouck had twee termijnen bij Kortrijk. In 2006 begon hij. Zijn eerste doel was om zo snel mogelijk te promoveren. Na twee seizoenen werd zijn missie volbracht. Verder zorgde hij ervoor dat de club niet degradeerde.

In zijn tweede termijn, vanaf 2009, werd hij in zijn eerste seizoen knap vierde. In 2011/2012, toen de club voor de tweede keer mee mocht doen aan de play-offs, werd hij verkozen tot Trainer van het Jaar. De seizoenen daarop werd de club een stabiele middenmoter.

Informatie

  • Plaats: Kortrijk
  • Stadion: Guldensporenstadion
  • Opgericht: 1901
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Kerels, Veekaa

Achtergrondinformatie

Weetje

Yves Vanderhaeghe, de huidige coach van KVK, was al zeven seizoenen actief als assistent-trainer van de club. Hij werd later in seizoen 2014/2015 hoofdcoach, waar hij het meteen goed deed. Het elftal mocht namelijk meedoen aan de play-offs. De voorzitter is content met de aanstelling. Hij zei dat hij fantastisch werk heeft opgeleverd. Wie weet gaat hij opnieuw voor succes zorgen.

Prijzenkast

  • Kampioen Tweede Klasse
  • Verliezend finalist Beker van België

Supporters

De harde kern van Kortrijk is aanwezig bij de “Bo Braem sfeertribune”. Alle sfeeracties worden gecoördineerd door de supportersgroep United 19.

Bepaalde “supporters” van Kortrijk lieten zich niet van hun goede kant zien. Tijdens de wedstrijd tegen Standard kregen de spelers Luyindama en Mpoku oerwoudgeluiden te horen. Vorig seizoen werd Standard-speler Abo het mikpunt. Zo werden er toen voorwerpen naar hem gegooid en werd hij geprovoceerd.

Rivaliteit

De grote rivaal is Zulte Waregem. De clubs liggen namelijk achttien kilometer van elkaar vandaan. Een wedstrijd tussen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem wordt in de volksmond ook wel “de dikkenekken tegen de boeren” genoemd.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus