award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

KV Oostende

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
KV Oostende logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op KV OOstende

KV Oostende is vorig jaar overgenomen door Peter Callant. De club is op het moment van typen op zoek naar nieuwe investeerders. De club is momenteel op zoek naar voorzitters van de grotere competities, zoals in Groot-Brittannië. Zo heeft het bestuur al in Valencia gesproken. De financiële injecties zijn nodig om grotere spelers aan te trekken, zoals Tom de Sutter. Volg de ontwikkeling van KV Oostende en plaats een mooie weddenschap! 

Een bekende speler van Oostende is Richairo Zivkovic. Hij stond bekend als een groot talent, maar hij speelde teleurstellende seizoenen bij Groningen, Ajax en FC Utrecht. Momenteel vecht hij voor een basisplaats bij Oostende. Gaat het hem lukken? Volg zijn ontwikkeling en profiteer daarbij van onze scherpe quoteringen!

Geschiedenis

In het seizoen 2015/2016 werd er uitstekend gepresteerd. De club mocht zich herfstkampioen noemen van de Eerste Klasse. In het nieuwe jaar kende de ploeg een dip. Uiteindelijk werd de ploeg knap vierde en mocht het voor het eerst deelnemen aan de play-offs.

In seizoen 2016/2017 schreef de club historie. De club mocht deelnemen aan de bekerfinale. De finale werd een waar spektakel. Na een 3-3 moesten strafschoppen uitsluitsel geven. Zulte-Waregem won de finale, wat betekende dat Oostende geen Europese ticket kreeg. Enkele maanden later deed de club mee aan de play-offs. Dit keer wel met succes! Oostende schakelde voor de laatste ticket KRC Genk uit en mocht naar de Europese voorrondes.

Oostende vloog in de eerste ronde door Marseille er al uit. De competitiestart verliep allesbehalve vlekkeloos. Met een uit 21 werd Yves Vanderhaeghe ontslagen. Toen hulptrainer Adnan Custovic het overnam begon het meer te draaien. De club nam dit keer niet deel aan de play-offs voor Europees voetbal. KVO kon zich wel handhaven met een uiteindelijke elfde plek. Aan het eind van het seizoen werd bekend dat Peter Callant de nieuwe voorzitter werd. Gert Verheyen is de nieuwe trainer. Onder deze nieuwe trainer blijft de club dit seizoen opnieuw in de middenmoot hangen.

Beste spelers uit het verleden

Knowledge Musona: De voetballer uit Zimbabwe speelt dit seizoen bij Anderlecht. Voor Oostende heeft hij 35 doelpunten gemaakt in 104 wedstrijden, waaronder een belangrijke goal in de halve finale van de beker tegen KRC Genk. Ook in de bekerfinale scoorde hij een doelpunt. Desondanks werd Zulte-Waregem de bekerwinnaar.

Nicolas Lombaerts: Een ervaren speler die lang bij Zenit Sint-Petersburg speelde. Hij heeft daar verschillende prijzen gewonnen, zoals vier keer het kampioenschap en een keer de UEFA Cup. Ook heeft hij veel interlands voor het Belgisch nationale elftal gespeeld. Momenteel wordt hij gepasseerd door de nationale coach.

Beste managers uit het verleden

Frederik Vanderbiest: Hij zorgde er onder andere voor dat de club promoveerde naar de Eerste Klasse. In 2013/2014 werd onder zijn leiding handhaving probleemloos bereikt. Zijn huidige club is KV Mechelen.

Yves Vanderhaeghe: Onder zijn leiding werd de finale van de beker behaald. Een unicum. Verder was hij coach van de ploeg die een Europese ticket veroverde. Wel werd hij in september 2017 na een dramatische start ontslagen.

Informatie

  • Plaats: Oostende
  • Stadion: Versluys Arena
  • Opgericht: 1905
  • Clubkleuren: Groen/rood/geel
  • Bijnamen: KVO, de Kustboys

Achtergrondinformatie

Weetje

De club staat er momenteel financieel niet sterk voor. De kustploeg draaide een verlies van een halve miljoen. In 2017/2018 had de club grote schulden, namelijk twaalf miljoen. Die worden langzaamaan afgebouwd. De club wilde dan ook af van spelers als Zivkovic, die veel loon ontvangen. Momenteel speelt de Nederlander nog bij KVO.

Stadion

De Versluys-arena is een klein stadion, waar maar achtduizend bezoekers in kunnen komen. Door de promotie naar het hoogste niveau werd het stadion in 2013 gerenoveerd, waardoor de club aan de eisen van KBVB voldoet. In de jaren daarna werd het stadion opnieuw verbouwd. Dit keer om een moderne hoofdtribune te plaatsen en om de staantribune te vervangen. De naamgever is de hoofdsponsor van de club.

Supporters

Voor de wedstrijd tegen Anderlecht hadden de supporters een actie bedacht om meer supporters naar Brussel te krijgen. Er werd een filmopname gedaan met ex-speler Tony Obi en werd dit gedeeld op Facebook en de clubwebsite. Bij winst beloofde Obi om verkleed in de bar van de Versluys Arena te gaan werken. Anderlecht won overigens met 5-2.

Rivaliteit

Club Brugge is een rivaal, vanwege de korte afstand tot elkaar. Voor de supporters is het extra fijn om van de grote Club Brugge te winnen. Tijdens de laatste wedstrijden eerden de supporters van Brugge de overleden supporters tijdens Allerzielen. Op ‘All Blues Day’ werd er aan iedere supporter gevraagd om een foto van een overleden fan mee te nemen. Later ging het licht in het stadion uit.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus