award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Lokeren

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
Sporting Lokeren logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lokeren

Lokeren heeft wel eens betere tijden gekend. Op het moment van typen moet de club knokken om degradatie te voorkomen. Voorzitter Roger Lambert wil de club verkopen. Een aantal Vlaamse ondernemers hebben interesse indien de club zich weet te handhaven. Gaat dit ze lukken? Volg de ontknoping van de Eerste Klasse en win geld door te profiteren van onze scherpe quoteringen!

De voorzitter, die maar liefst 87 jaar is, kondigde aan in de winter op zoek te gaan naar versterkingen. Hij zei dat hij niet stond te twijfelen om nieuwe versterkingen binnen te halen. De voorzitter stak een hart onder de riem van de spelers die op trainingskamp waren. Hij wil ze duidelijk maken dat de spelers de resterende wedstrijden de volle honderd procent moeten geven. Hoe gaat het seizoen van Lokeren aflopen? Volg de ontknoping en plaats een mooie weddenschap.

Geschiedenis

Een van de beste periodes van Lokeren waren rond 1980. In 1980/1981 mocht de club Europees voetbal spelen. De club schakelde bijvoorbeeld Dinamo Moskou uit en haalde de kwartfinale van de UEFA Cup. In de competitie werd de tweede plaats behaald. In de bekerfinale werd ook nog eens de finale behaald, die dik verloren ging. In 1981/1982 strandde de club in de derde ronde van de UEFA Cup. Lokeren werd met een verschil van vier punten net niet kampioen. Aan het eind van de jaren negentig werden de resultaten minder. De club werd een middenmotor.

In 1992/1993 eindigde de club als voorlaatste in de competitie. De club degradeerde naar de Tweede Klasse. De club kreeg daardoor ook financiële problemen. Na drie seizoenen mocht de club terugkeren naar de hoogste afdeling.

Een hoogtepunt was de bekerwinst in 2012. Benjamin de Ceulaer en Hamdi Harbaoui werden de helden van Lokeren door met zijn doelpunt Kortrijk te verslaan. In 2014 won Lokeren opnieuw de beker. Peter Maes is door het winnen van deze twee trofeeën een van de succesvolste trainers ooit van Lokeren.

Dit seizoen verloopt beroerd. De club had zes punten uit elf wedstrijden. Trainer Peter Maes werd ontslagen en Trond Sollied werd aangesteld. Hij moet er alles aan doen om de club in de Eerste Klasse te behouden.

Beste spelers uit het verleden

Wlodek Lubanski: Mede dankzij hem boekte Lokeren successen in de jaren zeventig. In 196 wedstrijden scoorde hij 82 doelpunten. In 1981 werd hij vice-kampioen met Lokeren. Ook werd er in dat seizoen de bekerfinale bereikt. Hij vormde met landgenoot Grzegorz Lato en Preben Larsen een geweldige aanvalslinie.

Jan Koller: Koller was de boomlange aanvaller van meer dan twee meter die ontzettend productief is geweest in Europa. Bij Lokeren maakte hij uit 97 wedstrijden 43 doelpunten. Hij werd bij Lokeren topscoorder in het seizoen 1998/1999

Beste managers uit het verleden

Aimé Anthuenis: Volgens lubanski was hij ondanks zijn mindere prestaties echt een vakman. Goede prestaties boekte de trainer niet. De club raakte de aansluiting met de top tien kwijt. Lokeren kende magere seizoenen, wat resulteerde in een opvolging door Etienne d’Hondt. Peter Maes: Hij is een van de succesvolste trainers van Lokeren, door tweemaal de beker van België te winnen. In 2013/2014 werd hij verkozen tot Trainer van het Jaar.

Informatie

  • Plaats: Lokeren
  • Stadion: Daknamstadion
  • Opgericht: 1923
  • Clubkleuren: Wit/zwart/geel
  • Bijnamen: Tricolores

Achtergrondinformatie

Weetje

Eind augustus werd sportief directeur Willy Reynders verslagen. Momenteel neemt Thomas Bernaert het stokje over. De pas 26-jarige directeur is nu al verantwoordelijk voor het spelersbeleid bij Lokeren. Volgens hem heeft hij jarenlange ervaring gekregen door samen te werken met Reynders. Hij moet flink aan de bak, want de club staat op het punt om te degraderen. De club zoekt daarom een spits, een rechteraanvaller, een centrale middenvelder en een centrale verdediger.

Prijzenkast

  • Beker van België 2x
  • Belgische Supercup 2x

Supporters

De supporters van Lokeren lieten door de slechte resultaten van zich horen. Volgens de krant Het Laatste Nieuws is voorzitter Lambrecht de boosdoener. De journalisten haalden uit naar de voorzitter, omdat veel spelers niet het vereiste niveau halen wat Lokeren nodig zou moeten hebben.

Rivaliteit

KAA Gent is een rivaal van Lokeren. De clubs hebben verschillende belangen. Waar Gent probeert kampioen te worden moet Lokeren strijden tegen degradatie.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus