award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Moeskroen

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
Moeskroen logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Moeskroen

Na de zesde nederlaag, door te verliezen van Charleroi, moest Defays weg. Onder leiding van Storck gaat het nog steeds niet goed. De club staat op een voorlaatste plaats en moet er alles aan doen om te zorgen voor lijfsbehoud. Volg het spannende slot en win geld door in te zetten op wedstrijden van Excelsior Moeskroen!

Excelsior Moeskroen begon dramatisch aan dit seizoen. De club verloor zes wedstrijden achter elkaar. Hierdoor werd trainer Frank Defays ontslagen. Hij is opgevolgd door Bernd Storck. Hij is onder andere bondscoach van Hongarije geweest. Zorgt deze aanstelling voor een ommekeer? Volg de ontknoping van de Eerste Klasse en plaats een mooie weddenschap!

Geschiedenis

Na een fusie van ‘Association Athlétique Moucronnoise’ en het ‘Stade Mouscronnois’ ontstond ‘Royal Excelsior Mouscron’. In 1990 fuseerden ‘Royal Excel Mouscron’ en ‘Rapid Club Luingnois’ tot ‘Royal Excel Mouscron’. Dit is dan ook de huidige naam.

De hoogtepunten waren het bereiken van de bekerfinale in 2002 en 2006. Beide keren verloor de club. Club Brugge en later Zulte Waregem maakten meer doelpunten.

De club raakte in 2009/2010 failliet. De club werd definitief uit de Eerste Klasse geschrapt. De club maakte een doorstart en ging fuseren met Péruwelz.

In mei 2011 promoveerde de club naar de Derde Klasse. Mede door een samenwerking aan te gaan met Lille maakte de club een sprong. De club promoveerde opnieuw! De club had dertig wedstrijden achter elkaar niet verloren. Lille werd later de grootaandeelhouder. De club had alweer een prachtig seizoen. Moeskroen eindigde als tweede in de Tweede Klasse. Doordat Cercle Brugge een beter doelsaldo had in de onderlinge confrontatie mocht die club in de Eerste Klasse blijven. In mei 2014 is het wel raak: door een overwinning op Sint-Truiden keerde de club terug naar de Eerste Klasse.

Ondertussen heeft onderneming Gol Football Malta negentig procent van de aandelen in handen. Momenteel moet de club vechten voor lijfsbehoud. Op het moment van typen staat de club op een voorlaatste plaats. Dit houdt in dat Moeskroen onderling met een club van de Tweede Klasse de strijd moet aangaan voor lijfsbehoud.

Beste spelers uit het verleden

Luigi Pieroni: Pieroni werd in 2003/2004 topscoorder van de Belgische competitie. In totaal maakte hij in dertig wedstrijden voor Moeskroen 28 goals. Het leverde hem een transfer op naar AJ Auxerre. Hij is ook international van België geweest met 25 interlands.

Émile Mpenza: Émile Mpenza was in 1996/1997 de revelatie van het seizoen. Met twaalf doelpunten had hij een groot aandeel aan de derde plek. Hij werd daardoor verkozen tot Jonge Profvoetballer van het Jaar.

Beste managers uit het verleden

Philippe Saint-Jean: Saint-Jean was tussen 2010 en 2012 de trainer van Moeskroen. Onder zijn leiding maakte de club flinke sprongen voorwaarts: van een failliete club naar een team die uitkwam in de Tweede Klasse.

George Leekens: De succestrainer maakte van Moeskroen een grote club door te promoveren naar de Eerste Klasse. Met spelers als Émile en Mbo Mpenza zorgden zij voor een Europese ticket. Mede door dit succes werd Leekens trainer van het Belgisch nationale elftal.

Informatie

  • Plaats: Moeskroen
  • Stadion: Le Canonnier
  • Opgericht: 1922
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Les hurlus l’Excel

Achtergrondinformatie

Weetje

Dit seizoen is er een inval gedaan door de politie bij Excel Moeskroen. Drie bestuursleden waren meegenomen voor verhoor. De aanklacht was dat de club onterecht een licentie heeft gekregen om deel uit te mogen maken van de Eerste Klasse. Ook wordt de club verdacht van witwaspraktijken. Verder is er een onderzoek aan de gang over de manier waarop de club wordt geleid. Volgens het bestuur van KV Mechelen is de club in handen van makelaars en overtreedt de club hiermee verschillende regels, waardoor zij geen licentie mogen hebben voor de Eerste Klasse.

Stadion

Het stadion Le Canonnier is klein. Het voldoet net aan de eisen van de KBVB. Le Canonnier biedt plek aan 10.800 toeschouwers.

Supporters

Moeskroen vroeg dit seizoen voorafgaand aan het duel tegen Standard aan de supporters om de scheidsrechter met rust te laten. In België wordt op dit moment een scheidsrechter verdacht van omkoping. Helaas konden de supporters van Standard Luik hier niet aan houden en riepen vaak “verkocht” tegen de scheids.

Rivaliteit

Kortrijk is een grote rivaal van Moeskroen. De afstand tussen deze twee plaatsen is slechts tien kilometer. Dit seizoen pakte de Moeskroen zijn eerste driepunter uitgerekend tegen Kortrijk. Het werd 1-0.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus