award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

RSC Anderlecht

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
RSC Anderlecht logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuisGelijkspelUit
Vandaag 18:00RSC Anderlecht
-
KAA Gent
RSC Anderlecht
2.15
@ Betfirst
Gelijkspel
3.85
@ Betfirst
KAA Gent
3.45
@ Betfirst

Wedden op RSC Anderlecht

Op 3 januari werd de nieuwe technisch directeur gepresenteerd. Frank Arnesen heeft een grote uitdaging, want de recordkampioen staat op het moment van typen slechts in de subtop. Zijn prioriteit is het vinden van een geschikte coach. Zorgt zijn aanstelling voor een ommekeer? Volg deze grote Belgische club en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Hans Kraay Junior heeft bij Veronica Inside gezegd dat Anderlecht een heel matig elftal heeft. Door de slechte prestaties is trainer Hein Van Hazebrouck ontslagen. Manager Verschueren gaf aan dat de nieuwe trainer in de strategie van de club moet geloven en zich hard moet inzetten voor de jeugd. Bij Anderlecht speel je namelijk geen kick en rush voetbal. Hoe gaat het dit seizoen met Anderlecht aflopen? Volg de club en zet in op wedstrijden van Anderlecht!

Geschiedenis

De Corsicaanse trainer Pierre Sinibaldi had een groot aandeel aan het succes in de jaren zeventig. In vijf seizoenen werd vier keer de titel behaald. Met spelers als Jef Jurion, Wilfried Puis en Jan Mulder kwamen er grote successen. Zo won Anderlecht in 1965 voor het eerst de beker in België. Aan het eind van de jaren zeventig werd de club voorbijgestreefd door Standard Luik. Onder leiding van middenvelder Wilfried van Moer won deze club drie keer op rij de titel. Wel werd de Europese finale bereikt, die Anderlecht verloor van Arsenal.

Onder leiding van de Nederlandse trainer Hans Croon werd de eerste Europese prijs behaald. Anderlecht bereikte weer de Europese finale. Door een doelpunt van onder andere Rob Rensenbrink won de club met 4-2 van West Ham United. Nadat Croon werd vervangen door Raymond Goethals ging de club zich meer richten op Europees voetbal. De Europese Supercup werd veroverd en Anderlecht kwam weer in de Europacup II-finale. Uiteindelijk werd Hamburger SV de winnaar. Het grote succes was te danken aan Nederlandse spelers als Rensenbrink, Haan, Ruiter en Ressel. In 1977 werd opnieuw de Europacup II gewonnen. Nadat de club ook nog eens de Europese Supercup veroverde behaalde de club vier aanzienlijke prijzen in drie seizoenen.A

Momenteel gaat het beroerd met club. De club wordt in de media afgebrand. Zo wordt er geschreven dat de ploeg ook op mentaal gebied tekort komt. Columnist Hugo Camps noemt de ploeg “de armzaligste uit de clubgeschiedenis.”

Beste spelers uit het verleden

Rob Rensenbrink: Als u wellicht aan Rensenbrink denkt, dan denkt u waarschijnlijk aan de bal op de paal tijdens de WK-finale in Argentinië. In zijn tijd was Rensenbrink een van de beste spelers van de wereld. In 1976 werd hij door het Franse voetbalblad Onze Mondial verkozen tot beste speler van Europa. In België wordt hij veelal gezien als de beste speler die ooit in die competitie actief was. Hij heeft ook de Gouden Schoen gewonnen, omdat hij werd verkozen als beste speler van België.

Jef Jurion: Hij wordt gezien als een van de grootste persoonlijkheden ooit van het Belgische voetbal. Hij was als voetballer intelligent en technisch vaardig. In 14 seizoenen behaalde hij negen titels met Anderlecht. Momenteel is hij een zakenman in de voetbalwereld.

Paul van Himst: Van Himst werd ook wel “de witte Pelé” genoemd. In 566 wedstrijden in de competitie, beker en Europacups maakte hij 309 doelpunten. Hij kreeg viermaal de gouden schoen uitgereikt en de gouden schoen van de eeuw in 2000, omdat hij wordt gezien als de beste Belgische voetballer van de twintigste eeuw. Hij had een goede techniek met daarbij een uitstekend spelinzicht.

Beste managers uit het verleden

Pierre Sinibaldi: In de jaren zeventig zorgde hij voor het grote succes bij Anderlecht. Hij won met Anderlecht drie keer de titel. Onder zijn leiding werd de Europacup II behaald, het eerste grote succes van Anderlecht.

Raymond Goethals: Onder zijn leiding kreeg de club echt aanzien in Europa. Anderlecht won in zijn periode driemaal een Europese prijs: twee keer de Europese Supercup en een keer de Europacup II. Hij werkte samen met Nederlandse spelers als Haan en Rensenbrink, die worden gezien als een van de beste spelers ooit bij Anderlecht.

Informatie

  • Plaats: Brussel
  • Stadion: RSCA Constant Vanden Stock Stadion
  • Opgericht: 1908
  • Clubkleuren: Paars
  • Bijnamen: Paarswit

Achtergrondinformatie

Weetje

Johan Van Haezebrouck was een van de slechtste trainers van deze eeuw. Slechts de helft van de wedstrijden wist hij te winnen. Sinds de invoering van de Belgische play-offsysteem deed geen enkele trainer het slechter. Van Haezebrouck verloor zeventien competitiewedstrijden in een jaar. Dit is ook een bedenkelijk record voor een trainer van Anderlecht.

Prijzenkast

  • Kampioen 34x
  • Beker van België 9x
  • UEFA Cup 1x
  • UEFA Supercup 1x
  • Europacup II 2x

Supporters

De supporters van Anderlecht laten via social media weten dat de club hoognodig op zoek moet gaan naar versterkingen. Deze winterstop sprak algemeen directeur Michael Verschueren uit dat hij minimaal drie toptransfers wilde binnenhalen. Volgens hem moeten er bij iedere linie minimaal één zwaargewicht bijkomen.

Rivaliteit

De wedstrijden tegen Standard Luik zijn altijd zeer beladen. Het zijn dan ook de twee topploegen van België. Dit seizoen daagden de supporters van Anderlecht Luik uit met een gestolen spandoek. Na de winstpartij lieten de supporters het spandoek zien om nog een beetje extra zout op de wonden te strooien.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus