award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

STTV

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
STVV St Truiden logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op STTV

STVV is een ploeg van tradities. Het ging tussen 2012 en 2015 minder met de ploeg, maar sinds de ploeg weer terug is op het hoogste niveau gaat het beter. Zo behaalde ze achtereenvolgend een 14e, 12e en 10e plaats als eindklassering in de afgelopen jaren. Als de weg omhoog blijven vinden kunnen ze langzaam denken aan het play-offs voor het kampioenschap. Dit zou al een hele prestatie zijn aangezien ze nog niet zo lang geleden op het 2e niveau speelden. Daarom kan je op onze site de beste quoteringen vinden als je gaat wedden op STVV.

Op onze site vind e namelijk de beste bookmakers met de hoogste quoteringen. En zeker een ploeg als STVV weet altijd een punt uit het vuur te slepen. Zo heeft het stadion niet voor niets de bijnaam “De Hel van Stayen”. Ook wordt de ploeg altijd gezien één ploeg die het meer kan tegen topploegen. Hierdoor kan STVV heel veel opleveren. Kijk daarom op onze site als je gaat gokken op STVV.

Geschiedenis

STVV is opgericht in 1924. In 1957 promoveerde STVV voor het eerst naar het hoogste niveau. De eerste grote prijs behaalde STVV in 1999 door het winnen van de Ligabeker.

Beste spelers uit het verleden

Simon Mignolet is vooral bekend geworden als keeper van Sunderland en Liverpool, maar voordat hij naar Engeland vertrok keepte hij voor STVV. Al op 10 jarige leeftijd zat hij in de jeugd van STVV, in eerste instantie, als veldspeler.  Hij werd niet goed genoeg bevonden waardoor hij vertrok, om een jaar later weer terug te keren bij STVV, omdat hij was begonnen met keepen bij zijn nieuwe club en dat wel heel goed bleek te kunnen. Uiteindelijk maakte hij zijn debuut op profniveau in 2006. In 2010 werd hij Belgisch keeper van het jaar en in zowel 2009 als 2010 was hij STVV speler van het jaar. In totaal heeft hij 101 wedstrijden gekeept voor STVV.

De enige speler die ooit de Belgische gouden schoen heeft gewonnen voor STVV is Odilon Polleunis. Het grootste deel van zijn carrière speelde Odilon voor STVV. In totaal speelde hij 286 wedstrijden en scoorde hij daarin 89 keer voor STVV. Ook werd hij tussen 1968 en 1975 geselecteerd voor de nationale ploeg. In totaal maakte hij 22 interlands.

Beste managers uit het verleden

Raymond Goethals is een legendarische coach voor STVV. In het seizoen 65/66 behaalde hij de 2e plaats met STVV. Nog steeds het beste resultaat ooit. In 1959 nam STVV de coach over van Stade Waremmien. Dat speelde op dat moment op het 3e niveau nadat Goethals de ploeg had laten promoveren. Onder Goethals werd STVV een ploeg om te duchten. Zo wist hij met zijn verdedigende stijl veel ploegen te verassen. Zo was hij een van de eerste coachen die de buitenspelval toepaste. Uiteindelijk vertrok hij in 1966 definitief naar de nationale ploeg, nadat hij daarvoor al de twee banen combineerde.

Informatie

  • Plaats: Sint-Truiden
  • Stadion: Stayen
  • Opgericht: 1924
  • Clubkleuren: Geel/blauw
  • Bijnamen: De Kanaries

Achtergrondinformatie

Weetje

In 1988 won STVV de Trofee Jules Pappaert. Dat is een prijs die werd uitgereikt voor de ploeg met de meeste achtereenvolgende overwinningen op de eerste, tweede of derde klasse in het betreffende seizoen.

Prijzenkast

  • Ligabeker 1x

Supporters

Bij wedstrijden van STVV zitten er gemiddeld tussen de 6000 en 8000 toeschouwers op de tribunes. Het stadion is dus bijna nooit uitverkocht.

Rivaliteit

De grootste rivaal van STVV is RKC Genk. Zeker bij wedstrijden tegen RKC Genk is er altijd veel fanatisme onder de supporters van RKC Genk. Niet voor niets wordt het stadion “De Hel van Stayen” genoemd.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus