award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Waasland-Beveren

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
Waasland Beveren logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Waasland-Beveren

Waasland-Beveren speelt pas kort op het hoogste niveau. Toch weten ze zich goed te houden in de Eerste Klasse. Zo eindigen ze meestal rond de 12e plaats. Op onze site vind je de beste bookmakers met de hoogste quoteringen als je gaat gokken op Waasland-Beveren.

Misschien weet de club namelijk wel een jaar te verassen. Dan kan dat veel geld opleveren als je er vroeg bij bent. De bookmakers geven namelijk hoge quoteringen voor overwinningen van Waasland-Beveren. Kijk daarom op onze site als je gaat gokken op Waasland-Beveren.

Geschiedenis

Waasland-Beveren is een fusie uit KFC Red Star Haasdonk en KSK Beveren. Red Star werd opgericht in 1936. In 2010 fuseerde beide ploegen. Dit kwam omdat KSK Beveren in financiële nood kwam. Het verhaal van KFC Red Star is nogal een succesverhaal. In 1996 speelde de ploeg nog op provinciaal niveau. In het seizoen 1999/00 en 2000/01 werd achtereenvolgende gepromoveerd. In 2003/04 promoveerde de ploeg opnieuw en speelde het in de Tweede klasse. In 2011/12 werd gepromoveerd naar het hoogste niveau, dus na de fusie. Daar speelt het nu nog steeds zijn wedstrijden.

Beste spelers uit het verleden

Omdat Waasland-Beveren nog niet lang op het hoogste niveau heeft gevoetbald hebben er nog geen grote voetballers gespeeld. De meest noemenswaardige voetballers die voor Waasland-Beveren hebben gevoetbald zijn Wesley Sonck en Tomasz Radzinski. Wesley Sonck heeft onder andere gevoetbald voor Club Brugge, KRC Genk, Borussia Mönchengladbach en Ajax. In totaal heeft hij ook 55 interlands voor België. In het seizoen 2012/13 kwam hij te spelen voor Waasland-Beveren. In totaal kwam hij tot 17 wedstrijden. Tomasz Wadzinski is een Canadees international die onder andere gespeeld heeft voor RSC Anderlecht, Everton FC, Fulham FC en uiteindelijk in het laatste seizoen van zijn carrière voor Waasland-Beveren. Hij kwam in 2012 tot 14 wedstrijden en 7 doelpunten voor de club.

Beste managers uit het verleden

Onder Dirk Geeraerd promoveerde Waasland-Beveren naar het hoogste niveau. In het seizoen 2010/11 was de club al 4e geworden, maar wist het niet te promoveren in de eindronde. In 2011/12 wist de club wel te promoveren naar het hoogste niveau door te eindigen op de 2e plaats. Hierna werd wel gewonnen in de eindronde.

Informatie

  • Plaats: Beveren
  • Stadion: Freethielstadion
  • Opgericht: 1936
  • Clubkleuren: Geel/blauw
  • Bijnamen: De Leeuwen

Achtergrondinformatie

Weetje

Robert Waterschoot was 50 jaar lang voorzitter van de club. Uiteindelijk werd hij in 1993 gehuldigd en stopte hij ermee.

Stadion

Het stadion van Waasland-Beveren is het Freethiel en heeft een capaciteit van 8190. Bij wedstrijden van Waasland-Beveren zitten gemiddeld rond de 5000 a 6000 supporters per wedstrijd per seizoen.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus