award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Zulte Waregem

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
Zulte Waregem logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Zulte Waregem

Zulte Waregem is een club met grote ambities. Zo is de missie van de club om de challenger te zijn voor de top van het Belgisch voetbal. In de afgelopen jaren is ze dat ook aardig gelukt. Zo hebben ze meerdere prijzen gewonnen in hun nog maar korte bestaan. Daarom kan Zulte Waregem binnenkort misschien wel echt de aansluiting vinden met de top. Kijk daarom op onze site als je gaat wedden op Zulte Waregem, want binnenkort kan de club misschien wel veel geld opleveren.

Op onze site vind je de beste bookmakers met de hoogste quoteringen. Daarom kan Zulte Waregem je veel geld opleveren als je via onze site begint met gokken. Daarnaast bieden we ook veel andere clubs aan waar onze bookmakers de hoogste quoteringen voor hebben. Dus kijk op onze site als je gaat gokken op Zulte Waregem.

Geschiedenis

De huidige club SV Zulte Waregem ontstond in 2001 na een fusie tussen Zultse VV en KSV Waregem. In 2005 promoveerde de club voor het eerst naar het hoogste niveau. De grootste successen van de club zijn de twee bekerwinsten in 2006 en 2017 en een tweede plaats op het hoogste niveau.

Beste spelers uit het verleden

De grootste speler die voor Zulte Waregem heeft gespeeld is Thorgan Hazard, de jongere broer van Eden Hazard. Tussen 2012 en 2014 werd hij door Chelsea uitgeleend aan Zulte Waregem. Daar speelde hij 73 wedstrijden en scoorde hij 19 doelpunten. In 2013 won Thorgan Hazard de Belgische gouden schoen. Ook in 2014 won Thorgan Hazard individuele prijzen door profvoetballer van het jaar te worden.  Na Zulte Waregem werd Thorgan Hazard uitgeleend aan Borussia Mönchengladbach en in 2015 vertrok hij definitief naar die club.

Beste managers uit het verleden

Francky Dury is sinds de oprichting van de club in 2001 altijd de coach geweest van Zulte Waregem op de seizoenen 2010/11 en 2011/12 na. Onder zijn bewind promoveerde de club van de 3e klasse naar de 1e klasse. Ook won de club in 2006 en 2017 de beker met hem als trainer. Het beste resultaat in de competitie behaalde hij door 2e te worden in het seizoen 2012/13. Als trainer van Zulte Waregem heeft hij ook een aantal individuele prijzen gewonnen. Zo was hij trainer van het jaar in 2006 en 2013. Ook won hij de Raymond Goethals Trofee en de Guys Thys Award in 2013.

Informatie

  • Plaats: Waregem en Zulte
  • Stadion: Regenboogstadion
  • Opgericht: 2001
  • Clubkleuren: Rood/groen
  • Bijnamen: Essevee, Boeren, SVZW

Achtergrondinformatie

Weetje

Het logo van Zulte Waregem staan met de rode en groene ovalen voor de dynamiek en nooit eindigende beweging van de club. De regenboog staat voor het Regenboogstadion waarin de club speelt. De kleuren van het logo staan voor de clubkleuren.

Prijzenkast

  • Beker van België 2x
  • Kampioen Tweede Klasse 1x

Supporters

In totaal heeft Zulte Waregem twaalf supportersverenigingen. Bij wedstrijden van Zulte Waregem zitten er altijd rond de 8500 fans gemiddeld op de tribune.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Zulte Waregem is KV Kortrijk. Beide clubs liggen 18 kilometer van elkaar vandaan en hierdoor is de sfeer altijd groot bij onderlinge wedstrijden. De wedstrijd wordt ook wel “de dikkenekken tegen de boeren” genoemd.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus