award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Eibar

Eibar is dan wel een van de kleinste clubs in La Liga, maar thuis in het eigen Ipurua kan het het iedere ploeg lastig maken. In het tussen de bergen gelegen stadje liep Real Madrid dit seizoen al tegen een 3-0 nederlaag aan. Op een overwinning van Eibar in eigen huis kan hoge quoteringen opleveren, maar is zeker een mooie weddenschap waard!

SD Eibar is thuis dan wel erg sterk, maar vaak krijgt het ook aardig wat doelpunten om de oren. Op onze website bieden wij jou als voetballiefhebber de gelegenheid om te kunnen gokken op een van de kleinste voetbalclubs van de Spaanse La Liga. Zo geven wij jou informatie bij welke bookmakers jij het beste kan zijn om te kunnen wedden op SD Eibar

Geschiedenis

Op 2 juni 2014 gebeurde er een klein wonder in het kleine Eibar. SD Eibar promoveerde voor het eerste in de clubgeschiedenis naar La Liga! Er zat echter een addertje onder het gras. Een van de enige Spaanse clubs zonder schulden had een te klein budget volgens de reglementen. Via een inzamelingsactie verzamelden de Basken twee miljoen euro waardoor Eibar naar La Liga mocht.

Beste spelers uit het verleden

Ondanks de prille geschiedenis van Eibar heeft de ploeg wel Xabi Alonso en David Silva onder contract gehad. Xabi Alonso werd in het seizoen 2000/2001 gehuurd van streekgenoot Real Sociedad en steunde Eibar tijdens hun inzamelingsactie. David Silva werd in 2004/2005 gehuurd van Valencia. Echte clublegendes zijn het dus niet.

Met elf goals in het kampioensseizoen 2013/2014 heeft Jota Peleteiro zich ontsterfelijk gemaakt bij de Baskische fans. De aanvallende middenvelder was met name cruciaal in de laatste wedstrijden van het seizoen. Hij scoorde in de laatste wedstrijden drie van de vier doelpunten, waardoor Eibar promotie veilig wist te stellen.

Beste managers uit het verleden

De Bask Gaizka Garitano was de man van het succes in 2014. Gartiano nam in 2012 het roer over bij Eibar toen het nog in de Segunda División B (het derde niveau in Spanje) speelde. Onder de Bask werd SD Eibar tweede en promoveerde het via play-offs naar de Segunda División, waar het gelijk kampioen werd onder Garitano.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus