award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Girona FC

De opmars van het kleine Girona FC is zeer indrukwekkend. De ploeg eindigde vorig jaar knap op plek tien in La Liga en speelt dit seizoen weer erg sterk. De 32-jarige Christian Stuani is dit jaar een van de sterren bij Girona. De spits scoort er vrolijk op los en wedden op een goal van de Uruguyaan kan zeker mooie resultaten opleveren.

Girona FC snoepte dit seizoen al punten af van FC Barcelona, Valencia, en Atlético Madrid. Girona is dus een mooie dark horse om op te gokken. Op onze website bieden wij jou als voetballiefhebber de gelegenheid om te kunnen gokken alle clubs in de Spaanse La Liga Santander. Zo geven wij jou informatie bij welke bookmakers jij het beste kan zijn om te kunnen wedden op Girona.

Geschiedenis

Nadat Unió Esportiva Girona werd opgeheven, werd in 1930 aan La Rambla van Gerona de club Girona Futbol Club opgericht. Tot 2017 speelde de Catalaanse club nog nooit op het hoogste niveau, ondanks dat het in 1935 eerste werd in de Segunda División. Met een tweede plaats in het seizoen 2016/2017 gebeurde dan eindelijk het onmogelijke. Deze opmars is nog knapper als je je bedenkt dat de ploeg uit Gerona in 2007 nog op het vierde niveau van Spanje speelde. In het debuutseizoen in La Liga eindigde Girona FC op plek tien.

Beste spelers uit het verleden

Fèlix Farró i Martí begon zijn carrière bij Girona in 1930 toen de club werd opgericht. De verdediger bleef tot 1946 bij Girona en is met meer dan 600 wedstrijden in het rood/wit een legende van de club.

Een wat recentelijker icoon van Girona is aanvoerder Álex Granell. Granell speelde op zijn zesde al in de jeugd bij Girona, maar werd in 2004 weggestuurd. Via een omweg kwam hij 10 jaar later weer terug bij de club waar het allemaal begon. Granell werd in het seizoen 2016/2017 aanvoerder van Girona en promoveerde met de club naar La Liga.

Beste managers uit het verleden

Doordat de prijzenkast van Girona nog vrij leeg is, is er maar een trainer aan te wijzen als beste Girona manager: Pablo Machín. In maart 2014 stond Girona stijf onderaan op het tweede niveau van Spanje, tot Machín de leiding overnam. De huidige trainer van Sevilla verloor zijn eerste twee duels, maar in de laatste elf wedstrijden van het seizoen werd er maar twee keer verloren. Door een waanzinnige overwinning op Deportivo La Coruña handhaafde Girona zich. Drie succesvolle seizoen later onder Machín promoveerde het kleine clubje uit Gerona.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus