award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Leganes

Leganés ontsprong de afgelopen twee seizoen nipt de dans als het aankomt op degradatie. Dit seizoen is het ook weer vechten voor de punten voor de kleine ploeg uit de regio Madrid. Op onze website bieden wij jou als voetballiefhebber de gelegenheid om te kunnen wedden op alle clubs uit de Spaanse Primera División. Zo geven wij jou informatie bij welke bookmakers jij het beste kan zijn om te kunnen wedden op CD Leganés.

Omdat er vorig seizoen drie ploegen een stuk zwakker waren dan de rest kwam Leganés niet echt in degradatienood. Dit seizoen gaat het mogelijk een stuk zwaarder worden voor Los Pepineros. Gokken op een nederlaag van CD Leganés is meestal dus de veiligste optie.

Geschiedenis

Leganés is een club die in 1928 werd opgericht in de buitenwijken van Madrid. De ploeg speelde op de lagere niveaus in Spanje en promoveerde in 1994 voor het eerst naar de Segunda División. Ook in 2014 wist het weer te promoveren naar het tweede niveau van Spanje en twee seizoenen later was de eerste promotie naar La Liga een feit.

Beste spelers uit het verleden

De bekendste speler die Leganés ooit heeft gehad is Samuel Eto’o, al wist de club dat zelf toen nog niet. Eto’o werd op zijn zestiende van Real Madrid aan Leganés verhuurd en scoorde in 28 wedstrijden drie keer voor Los Pepineros.

Voor echte clublegendes moeten we terug naar het begin van de jaren ’60. Manuel Bermejo de Castro, beter bekend als Bermejo, tekende in 1960 als 19-jarige jongen bij Leganés. Bermejo was een tweebenige rechtsachter die zich ontfermde over de corners en vrije trappen. In totaal speelde de Spanjaard 16 seizoenen bij Leganés op drie verschillende niveaus.

Andere bekende spelers die bij Leganés spelen of speelden zijn; Nordin Amrabat, Nabil El Zhar en Pierre Webó

Beste managers uit het verleden

Toen Asier Garitano manager werd van CD Leganés in 2013 speelde de club op het derde niveau van Spanje. Onder leiding van de Bask veranderde alles bij Leganés. Garitano liet zijn ploeg het onmogelijke presteren en promoveerde twee keer in drie seizoenen. Vervolgens handhaafde de ploeg zich twee keer onder zijn leiding totdat hij deze zomer vertrok naar Real Sociedad.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus