award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Rayo Vallecano

Rayo Vallecano is zo’n typische ploeg die regelmatig wisselt tussen het tweede niveau van Spanje en La Liga. Het ene jaar promoveren ze en het andere jaar degraderen ze weer. Je zou kunnen zeggen dat dat toch in ieder geval stabiele resultaten zijn…

Net zoals de ploeg zelf, fluctueren daarom ook de odds bij wedden op Rayo Vallecano. Het ene seizoen hanteren de bookmakers hoge odds bij winst, het andere seizoen vind je er weer spannende quoteringen bij een eventuele verliespartij. Kortom, gokken op wedstrijden van de Madrileense club is altijd spannend.

Geschiedenis van Rayo Vallecano

Rayo Vallecano werd in 1924 opgericht in de wijk Vallecas in Madrid. In 1949 werd de diagonale rode streep aan het tenue toegevoegd, geïnspireerd door het tenue van River Plate, na een deal met Atlético Madrid. Atlético wilde liever niet dat Rayo hetzelfde tenue had als rivaal Real Madrid. Dat jaar promoveerde Rayo voor het eerst naar de Tercera División. In de afgelopen 40 jaar schommelt de club tussen La Liga en de Segunda División B.

Beste spelers uit het verleden

De bekendste Nederlander die ooit voor Rayo Vallecano heeft gespeeld is Dave van den Bergh. Andere bekende oud spelers zijn Julen Lopetehui, Ismael Urzaiz, Aras Özbiliz, Léo Baptistão, Gael Kakuta, en Roberto Trashorras.

Beste managers uit het verleden

Groot succes heeft de club nooit gekend, maar Juande Ramos presteerde iets unieks met de Madrileense ploeg. In ’99 kwalificeerde hij zich namelijk voor de UEFA-Cup. Voor het eerst in de historie van de club speelde de ploeg Europees. Rayo haalde zelfs de kwartfinale, na Molde, Viborg, Lokomotiv Moskou en Bordeaux te hebben verslagen. Alavés was hierin echter te sterk, mede dankzij een goal van Jordi Cruijff.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus