award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Real Betis

Real Betis is bezig aan een sterk seizoen, maar beloont zichzelf te weinig met doelpunten. Gemiddeld scoort de ploeg net iets meer dan één doelpunt per wedstrijd wat erg weinig is. Wedden op weinig goals van Betis is dus een goede zet. Wil je gokken op Real Betis? Kijk dan op onze site naar welke bookmakers het beste zijn om te gokken op de Spaanse La Liga.

Geschiedenis

In 1907 werd Sevilla Balompié opgericht. Twee jaar na stadsgenoot Sevilla FC werd gesticht. De ploeg werd gestart door enkele studenten en werd pas in 1909 officieel als een voetbalclub gezien. Door een conflict bij Sevilla FC werd Betis FC opgericht. Deze club fuseerde in 1914 met Sevilla Balompié, waardoor Real Betis Balompié ontstond. De club speelde het grootste deel in zijn geschiedenis op de hoogste twee niveaus van Spanje, maar degradeerde in 1947 naar de Tercera División. Dit zijn de donkere jaren van de club. Na zeven seizoenen promoveerde het eindelijk weer.

Beste spelers uit het verleden

Vier Nederlanders hebben er bij Real Betis gespeeld in de clubgeschiedenis: Gerrie Muhren, Ryan Donk, Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart. Alleen voor Gerrie Muhren was het een goede match. Hij won met Betis de Copa del Rey.

Andere bekende spelers die bij Betis speelden of spelen zijn: Andrés Guardado, Joel Campbell, Finidi George, Rafael Sóbis, Marc Barta, Ricardo en Ruben Castro.

Beste managers uit het verleden

De Ier Patrick O’Connell was in de jaren 30’ en 40’ drie keer trainer van Real Betis. Onder O’Connell won Real Betis het enige landskampioenschap in de clubhistorie.

Guus Hiddink is de enige Nederlandse trainer die ooit de leiding had bij Betis. Het werd echter geen gelukkig huwelijk na drie maanden vertrok Hiddink weer.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus