award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Real Sociedad

Real Sociedad is de afgelopen jaren een club met flinke ups en downs in La Liga. In 2011 eindigde het bijvoorbeeld op plek vijftien en een jaar later op plek vier. In het eigen Anoeta kan het het normaal gesproken iedereen lastig maken. Zo won het bijvoorbeeld vorig seizoen met 3-0 van Atlético Madrid, een ongekende prestatie. Wedden op thuiswedstrijden van Real Sociedad kan dus een goede optie zijn.

Vorig seizoen scoorde Sociedad 66 keer in 38 duels, op FC Barcelona en Real Madrid na de meeste goals in La Liga. Ook kreeg het echter 59 doelpunten tegen. Gokken op veel goals bij wedstrijden van Real Sociedad kan dus flinke bedragen opleveren!

Geschiedenis

Net als vele andere Spaanse clubs werd ook Real Sociedad opgericht door Engelse immigranten. De ploeg uit San Sebastian kreeg in 1910 de titel ‘Real’ en was een van de oprichters van La Liga. Net als Athletic Club trok Real Sociedad enkel Baskische spelers aan tot John Aldridge in 1989 overgenomen. Sindsdien werden er alleen Basken én buitelanders gekocht. Deze regel werd wel enkele keren overtreden. Een van de grote successen van Sociedad is de tweede plek in La Liga in 2002/2003 onder Raynald Denoueix.

Beste spelers uit het verleden

Sander Westerveld en Jeffrey Sarpong zijn de enige Nederlanders die ooit voor Sociedad hebben gespeeld. Andere bekende spelers van de club zijn Xabi Alonso, Mikel Arteta, Antoine Griezmann, Carlos Vela, Periko Alonso en Inigo Martinez.

Beste managers uit het verleden

De echte gloriejaren van Real Sociedad waren in de jaren 80’. In 1980 eindigde Sociedad op plek twee in La Liga, maar in de twee jaren er op werd het landskampioen. Degene die dit allemaal mogelijk maakte was Alberto Ormaetxea. De Bask speelde zelf in de jaren 60’ en 70’ ruim 200 wedstrijden voor Sociedad, maar bracht als trainer pas echt succes naar San Sebastian. Hij werd twee keer kampioen en won de Supercopa met Sociedad.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus