award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Sevilla FC

Sevilla is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grotere clubs in Spanje en presteert ook in Europa erg goed. Wedden op Sevilla kan dus zeker geen kwaad! Op onze website bieden wij jou als voetballiefhebber de gelegenheid om te kunnen wedden op een van de grootste clubs van Spanje. Zo geven wij jou informatie bij welke bookmakers jij het beste kan zijn om te kunnen wedden op Sevilla FC.

Ook in Europa is Sevilla erg sterk. Zo won het de afgelopen 13 jaar 5x de Europa League. Inzetten op wedstrijden van Sevilla in de Europa League is dus ook een goede manier om op de club te gokken!

Geschiedenis

In 1890 werd Sevilla FC al opgericht, maar pas 24 jaar later speelde de club zijn eerste officiële duel. In 1934 debuteerde de ploeg uit Andalusië in La Liga. De jaren 30’ en 40’ waren een glorietijd voor Sevilla. In 1935, 1939 en 1948 veroverden ze de beker en in 1946 werd de ploeg zelfs landskampioen.

Beste spelers uit het verleden

Naast de glorietijden in de jaren 30’ en 40’ was de ploeg tien jaar geleden ongeveer ook ontzettend sterk. Na een zesde plek in 2004 plaatste Sevilla zich voor de UEFA Cup. Sevilla haalde de finale en versloeg Middlesbrough met 4-0. Een team met onder anderen Saviola, Luís Fabiano, Frédéric Kanouté, Dani Alvés, Andrés Palop en Julien Escudé won de eerste Europese prijs voor Sevilla.

Andere legendes van Sevilla zijn: José María Busto, Marcelo Campanal, Ivan Rakitic, Jose Antonio Reyes, Jesus Navas, Juan Araujo, Davor Suker en Guillermo Campanal I.

De enige vier Nederlanders die bij Sevilla hebben gespeeld zijn Khalid Boulahrouz, Tarik Oulida, Hedwiges Maduro en momenteel Quincy Promes.

Beste managers uit het verleden

Juande Ramos is een van de meest succesvolle managers van Sevilla ooit. De 64-jarige Spanjaard was maar twee jaar trainer bij de club, maar won de Copa del Rey, de Supercopa, twee UEFA Cups en de UEFA Supercup voor hij naar Tottenham Hotspur vertrok.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus