award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Angers

Wedden op Angers

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Angers SCO

Na ruim twintig jaar in de Ligue 2 speelt Angers SCO sinds een paar jaar weer op het hoogste niveau van Frankrijk. Onder Stéphane Moulin is het een hele stugge ploeg geworden, die weinig goals tegen krijgt. Zeker in eigen huis kunnen ze het iedereen erg lastig maken. Inzetten op weinig goals bij wedstrijden kan soms dus mooie winsten opleveren.

Op onze website kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om in te kunnen zetten op Angers SCO. Zo vind je informatie over bij welke bookmakers je het best kunt gokken op de Ligue 1. Angers lijkt dit jaar weer goed mee te draaien in de middenmoot van Frankrijk en is dus zeker interessant om op te gokken.

Geschiedenis

Honderd jaar geleden werd Angers SCO opgericht, tegelijkertijd met de Franse voetbalbond. Angers speelde in 2007 nog op het beruchte derde niveau in Frankrijk, maar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een stabiele middenmoter in de Ligue 1. Angers debuteerde in 1956 in de Ligue 1`en bungelde in de afgelopen decennia tussen de verschillende niveau’s.

Noemenswaardige spelers

Met 11 seizoenen in de Ligue 1 en één seizoen in de Ligue 1 is Pierre Bourdel een legende in Angers. De aanvoerder speelde ruim 450 wedstrijden voor Angers voor hij in 1975 naar FC Tours vertrok. In de zelfde periode speelde ook Jean-Marc Guillou voor Angers. De middenvelder speelde, mede door militaire diensplicht, minder wedstrijden dan Bourdel, maar wist het wel tot het nationale elftal te schoppen. Met Frankrijk speelde hij op het WK van 1978.

Noemenswaardige managers

Voor een van de succesvolste managers van het verleden van Angers hoeven we niet ver terug in de clubgeschiedenis te duiken. De huidige trainer, Stephane Moulin, kan namelijk niet worden overslagen. De trainer, die zelf meer dan 100 wedstrijden voor Angers speelde, coachte van 2005 tot 2011 het B-team van Angers SCO en staat sinds 2011 zelf aan het roer bij het eerste. In 2015 werd hij met Angers derde in de Ligue 1 en sindsdien speelt Angers op het hoogste niveau. In 2017 haalde de club na 50 jaar zelfs weer eens de finale van de Coupe de France. Er werd met 0-1 verloren van PSG.

Informatie

  • Plaats: Angers
  • Stadion: Stade Raymond-Kopa
  • Opgericht: 1919
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: Les Scoïstes

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Ligue 2 2x

Weetje

In 1972 speelde Angers SCO mee in de UEFA Cup nadat het vierde werd in de Ligue 1. Het werd gelijk uitgeschakeld door Dynamo Berlin.

Supporters

Angers SCO heeft verschillende supportersgroepen. KDLB (Kop De La Butte) is de oudste groep en werd in 1992 opgericht. Verder heb je de West Brigade 49 en Magic SCOP.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Angers SCO is FC Nantes. In de derby van het westen nemen de clubs het tegen elkaar op. De rivaliteit tussen de clubs is de laatste jaren gegroeid doordat de wedstrijd eindelijk weer in de Ligue 1 werd gespeeld.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus