award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

FC Nantes

Wedden op FC Nantes

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Nantes

Wist je dat oud-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson bij Nantes speelde? De club neemt per direct afscheid van de IJslander. Hij kwam dit seizoen niet in actie. Hoe gaat Nantes, zonder Sigthórsson, eindigen in de Ligue 1? Volg de Ligue 1 en plaats een mooie weddenschap.

Nantes moet nog een paar punten sprokkelen om degradatie te ontlopen. Op het moment van typen zit de club in een neerwaartse spiraal. De kans is wel vrij groot dat ze ook volgend seizoen in de Ligue 1 spelen. Waar gaat Nantes dit seizoen eindigen? Volg de Ligue 1 en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Geschiedenis

De Franse voetbalclub is zevenmaal kampioen geworden en heeft driemaal de Coupe de France gewonnen. Een van de hoogtepunten zijn de twee kampioenschappen in 1964 en 1965. In 1963 promoveerde de club nog naar Ligue 1. In de jaren zeventig deed Nantes lang mee met de top van de competitie. Twee keer werd de club landskampioen. In 1979 won Nantes voor het eerst de beker, nadat de club al eerder drie keer beker in de finale misliep. Ook in de jaren tachtig won de club titels.

Op Europees gebied haalde de club de top rond de jaren 1995 en 1996. In 1995 werd de zevende landstitel behaald en bereikte de club de kwartfinale van de UEFA Cup. In 1996/1997 bereikte de club zelfs de halve finale van de Champions League. Juventus bleek te sterk.

Langzaamaan ging het vanaf 1996/1997 minder. In 2001 won Nantes wel de titel, maar de club presteerde later minder en minder. De club speelde meerdere malen in de Ligue 2. Op dit moment is de kans klein dat de club gaat degraderen. 2018/2019 is niet bepaald een kleurrijk seizoen.

Noemenswaardige spelers

Didier Deschamps: Didier Deschamps is de trainer van het Franse elftal die in 2018 wereldkampioen werd. Hij begon zijn carrière bij Nantes. Later speelde hij onder andere voor Juventus en Chelsea. De controlerende middenvelder speelde meer dan honderd interlands, met als hoogtepunt het winnen van de Europese titel.

Claude Makélélé: De verdedigende middenvelder beleefde voornamelijk zijn hoogtepunten bij Real Madrid en Chelsea. Bij Nantes maakte hij zijn debuut en speelde hij vijf seizoenen voor de club. In 1995 werd hij met Nantes landskampioen. Makélélé groeide uit tot een van de beste middenvelders ter wereld.

Noemenswaardige managers

Jean-Claude Suaudeau: Jean-Claude Suaudeau was trainer van Nantes toen de club het kampioenschap won in 1983 en 1995. Zowel als speler en als trainer won hij titels. Zo won hij als speler de titel van 1964/1965 en van 1965/1966. Hij wordt daarom ook gezien als een legende.

José Arribas: De Spanjaard won driemaal de titel met Nantes. Hij is daarom ook een legende. In Nantes heb je daarom ook de ‘Promenade José Arribas’.

Informatie

  • Plaats: Nantes
  • Stadion: Stade de la Beaujoire
  • Opgericht: 1943
  • Clubkleuren: Groen/geel
  • Bijnamen: De Kanaries

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 8x
  • Coupe de France 3x

Weetje

In januari zou Emiliano Sala vertrekken naar Cardiff City. Een dramatisch ongeluk op 21 januari 2019 zette de voetbalwereld op zijn kop. Bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal belandde het toestel in het water. De piloot had niet de juiste papieren om passagiers te vervoeren. Cardiff City zou zeventien miljoen betalen voor de aanvaller. De piloot, David Ibbotson, is nog steeds spoorloos.

Supporters

De supporters van Nantes zorgden voor een mooi eerbetoon aan Emiliano Sala. De fans legden bloemen neer bij een fontein. De speler werd toen door een flinke menigte toegezongen. Voor de aftrap van de wedstrijd tegen Saint-Etienne werden zijn hoogtepunten getoond. Spelers konden de tranen nauwelijks bedwingen. Ook werd er in de negende minuut het spel stilgelegd voor een minuut applaus.

Rivaliteit

Nantes tegen SCO Angers is een speciale wedstrijden. Beide clubs vertegenwoordigen het oosten van Frankrijk.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus