award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Girondins de Bordeaux

Wedden op Girondins de Bordeaux

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Girondins de Bordeaux

Bordeaux is een Franse voetbalclub die uitkomt in de Ligue 1. De laatste jaren gaat het minder met de club. Meestal eindigde de club ergens in de subtop van de Ligue 1. Toch kent de club een hele rijke geschiedenis. Zo heeft het de meeste Europese wedstrijden gespeeld van alle Franse clubs. Daarom heeft de club een groot potentieel voor succes. Kijk daarom op onze website als je gaat wedden op Bordeaux. Het kan namelijk dat de club zomaar weer in de top van het Franse voetbal terechtkomt.

Bordeaux is een van de grootste club in het Franse voetbal. Zo is het meerdere keren landskampioen geworden en heeft het ook meerdere keren meegedaan voor Europese prijzen. Dat het de laatste jaren minder gaat met de club betekent dus niet dat het weer een van de beste clubs in het Franse voetbal kan worden. Kijk daarom op onze website voor de beste quoteringen als je gaat gokken op wedstrijden van Bordeaux.

Geschiedenis

Bordeaux is opgericht op 1 oktober 1881. De eerste echte prijs werd gewonnen in 1941. De laatste grote prijs won de club in het seizoen 12/13 met het winnen van de Franse beker.

Noemenswaardige spelers

De beste speler die ooit voor Bordeaux heeft gespeeld is Zinédine Zidane. Zizou speelde vanaf het seizoen 1992/93 4 seizoenen voor de club. In totaal speelde Zidane 135 wedstrijden voor de club en scoorde 28 keer. In 1996 verkocht Bordeaux Zidane voor 3,5 miljoen aan Juventus. Hier groeide Zidane uit tot de smaakmaker van de ploeg.

Alain Giresse heeft de meeste wedstrijden voor de club gespeeld en ook de meeste goals gemaakt. In totaal scoorde hij 158 doelpunten in 519 wedstrijden. De 163 centimeter lange aanvallende middenvelder behaalde geen grote prijzen met de club, maar werd wel Europees kampioen van Frankrijk in 1984.

De beste Nederlander die ooit voor Bordeaux heeft gespeeld is Bertus de Harder. De aanvaller was een van de eerste Nederlanders die zijn geld probeerde te verdienen in een buitenlandse competitie. Hij speelde van 1949 tot 1956 voor de club. In 1950 werd hij samen met zijn ploeggenoten ereburger van de stad, omdat hij het eerste landskampioenschap had behaald van de club.

Noemenswaardige managers

De eerste trainer die een prijs won met Bordeaux was de Spanjaard Benito Diaz in 1941. De eerste coach die de competitie won was André Gérard in 1950. Hij is tegelijk ook de langstzittende coach met 10 jaar, namelijk van 1947 tot 1957 gevolgd door Aimé Jacquet met 9 jaar in de jaren 80. Jacquet heeft de meeste prijzen gewonnen met Bordeaux, namelijk 3 landstitels en 2 bekers.

Informatie

  • Plaats: Bordeaux
  • Stadion: Stade Matmut Atlantique
  • Opgericht: 1881
  • Clubkleuren: Wit
  • Bijnamen: Les Girondins, Les Bordelais, Marine et Blanc

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 6x
  • Coupe de France 4x
  • Franse League Cup winnaar 3x
  • Franse Supercup winnaar 2x

Weetje

FC Girondins de Bordeaux heeft de meeste Europese wedstrijden gespeeld van alle Franse voetbalclubs.

Supporters

Bordeaux heeft een fanatieke aanhang, maar over het algemeen krijgen ze het stadion niet uitverkocht. Gemiddeld zitten er per wedstrijden tussen de 20.000 en 26.000 toeschouwers op de tribune. Bordeaux kent 15 verschillende supportersverenigingen over de hele wereld.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Bordeaux is Toulouse. Beide clubs komen uit een stad die ligt aan de rivier de Garonne. Sinds 2001 speelt Toulouse weer in de Ligue 1 en hierdoor is de derby ook steeds competitiever geworden. Daarnaast heeft de club nog derby’s met FC Nantes en Olympique Marseille.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus