award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Lille OSC

Wedden op Lille OSC

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lille OSC

Lille is een wisselvallige club. In 2010/11 werd de ploeg nog landskampioen en in de daaropvolgende jaren deed het ook mee voor de prijzen. Maar in het seizoen 17/18 werd de club 17e nadat het dat jaar daarvoor ook 11e werd. In het seizoen 2018/19 doen ze dan weer volop mee voor de prijzen. Hierdoor levert Lille hoge quoteringen op. Daarom kan je het beste op onze site kijken als je gaat wedden op Lille, want op onze site vind je de beste bookmakers met de hoogste quoteringen.

Lille weet vaak talentvolle spelers aan te trekken. Zo wist het Eden Hazard voor veel geld door te verkopen nadat hij opbloeide bij de club. Ook in het seizoen 2018/19 weten ze aan de hand van jonge spelers mee te doen in de hoogste regionen. Hierdoor verdient de club veel geld aan transfers. Maar jonge spelers kunnen ook wisselvallig zijn. Hierdoor kan de club altijd zorgen voor verassingen. Daarom levert de club hoge quoteringen op. Kijk daarom op onze site als je gaat gokken op Lille.

Geschiedenis

LOSC Lille, ook wel Le LOSC, Lille OSC of simpelweg Lille genoemd, is een Franse voetbalclub uit Lille. De club was opgericht in 1944 na een fusie. De eerste landstitel werd gewonnen in 1946 en de laatste landstitel in 2011.

Noemenswaardige spelers

Eden Hazard is misschien wel een van de beste voetballers van Lille ooit. De Belg speelde van 2007 tot 2012 voor Lille en scoorde 36 keer. In 2011 won hij met Lille de dubbel door zowel de Ligue 1 te winnen als de Coupe de France. Dat jaar werd hij ook verkozen tot speler van het jaar. Dit maakt hem de jongste winnaar van speler van het jaar in Frankrijk ooit. Het daaropvolgende jaar werd hij weer verkozen tot speler van het jaar. Hierop maakte Hazard de overstap naar Chelsea voor 40 miljoen.

De bekendste Nederlander die ooit voor Lille heeft gevoetbald is Patrick Kluivert. In het laatste seizoen van zijn carrière speelde hij nog een jaar voor Lille OSC. In totaal speelde hij 13 wedstrijden en scoorde hij 4 keer. Hij koos voor Lille vanwege de ligging van de stad waardoor hij dicht bij zijn kinderen kon zijn.

Noemenswaardige managers

De meest succesvolle periode van Lille was tussen 1946 en 1956. In die periode won de club meerdere prijzen waaronder 2 landstitels. In die periode had Lille twee verschillende trainers George Berry en André Cheuva.

Informatie

  • Plaats: Lille (Rijsel)
  • Stadion: Stade Pierre-Mauroy
  • Opgericht: 1902
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Le OSC, Les Dogues

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 4x
  • Coupe de France 6x

Weetje

Lille is samen met Red Star FC de enige clubs in Frankrijk die de Coupe de France drie keer achter elkaar hebben gewonnen.

Supporters

In 2012 kreeg de club een nieuw stadion. Hierdoor nam de capaciteit van het stadion gigantisch toe. Gemiddeld zitten er rond de 30000 toeschouwers per wedstrijd.

Rivaliteit

De “Derby du Nord” is de voetbalwedstrijd tussen Lille en RC Lens. De naam van de derby refereert naar de geografische locatie van beide voetbalclubs. De rivaliteit tussen beide clubs is groot.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus