award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Montpellier

Wedden op Montpellier

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Montpellier HSC

Montpellier is een Franse voetbalclub die meestal meedoet in de middenmoot van het Franse voetbal. De club eindigt over het algemeen ergens rond de 8e plaats. Toch weet de club ook te verassen zo werd het kampioen in 2011/12, maar het jaar daarop werd de club weer 9e. Ook vecht de club soms tegen degradatie zo werd het in het seizoen 16/17 15e. De club kan dus verassen tegen grote clubs. Dit levert hoge quoteringen op. Kijk daarom op onze site als je gaat gokken op Montpellier.

Op onze site bieden wij de beste bookmakers aan. Allen geven de hoogste quoteringen die je kan vinden op het internet bij wedstrijden van Montpellier. Omdat de club kan verassen levert het hoge quoteringen op. Kijk daarom nu op onze site als je gaat gokken op Montpellier HSC.

Geschiedenis

Montpellier Hérault Sport club, ook wel kortweg Montpellier genoemd, was opgericht in 1919. De club won zijn eerste landstitel in 2011/12.

Noemenswaardige spelers

Laurant Blanc speelde al vanaf zijn jeugd voor Montpellier. De verdediger maakte zijn debuut voor de club in 1983. Uiteindelijk speelde hij tot 1991 voor Montpellier en speelde hij 243 wedstrijden en scoorde hij 76 keer. Hiermee is hij topscorer aller tijden van Montpellier. In zijn carrière heeft hij vele prijzen gewonnen waaronder de  Coupe de France met Montpellier. Daarnaast werd hij wereldkampioen met Frankijk en won hij de Premier League met Manchester United.

Eric Cantona is vooral bekend door zijn periode bij Manchester United, maar hij werd voor een seizoen uitgeleend aan Montpellier door Marseille in het seizoen 1989/90. In 33 wedstrijden scoorde hij 10 keer voor de club. Het seizoen daarop vertrok hij bij Marseille waarop hij ging spelen bij de grote rivaal van Montpellier Nîmes. Eric Cantona won vele prijzen waaronder de Coupe de France samen met Laurant Blanc. Met Manchester United won hij de Premier League 4x.

Noemenswaardige managers

De meeste coaches van Montpellier hebben niet langer dan 2 a 3 jaar voor Montpellier gewekt. De manager die het langst Montpellier heeft getraind is Louis Favre. Hij was coach van Montpellier tussen 1963 en 68 en nog kort in 1976.

Informatie

  • Plaats: Montpellier
  • Stadion: Stade de la Mosson
  • Opgericht: 1919
  • Clubkleuren: Blauw/oranje
  • Bijnamen: La Paillade

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • Beker 2x

Rivaliteit

De supporters van Montpellier zien Nîmes als hun grootste rivaal. De rivaliteit nam sterk toe toen in 1980 de eigenaar van Montpellier spelers van Nîmes opkocht. Nadat beide clubs in Ligue 2 terechtkwamen nam de rivaliteit alleen maar meer toe. Het toppunt van de rivaliteit was de halve finale van de Coupe de France in 1995/96. Ligue 2 club Lîmes wist met 1-0 te winnen van Ligue 1 club Montpellier.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus