award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Paris Saint-Germain

Wedden op Paris Saint-Germain

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Paris Saint-Germain

PSG is sinds de overname uit Qatar de meest succesvolle club van Frankrijk. Het is bijna een garantie dat de club elk jaar kampioen wordt. De club biedt dus veel garanties voor voetbalgokkers. Kijk daarom op onze site als je gaat wedden op PSG.

Onze site biedt namelijk de beste bookmakers met de hoogste quoteringen. Hierdoor krijg je zelfs met hoge inkomsten als je gaat gokken op PSG. Kijk daarom nu op onze site als je wilt gokken op PSG.

Geschiedenis

Paris Saint-Germain, ook wel bekend als PSG, is een fusieclub opgericht in 1970. Sinds 1974 speelt PSG onafgebroken op het hoogste niveau. Dat is het langst van elke Franse club. In 2011 kwam PSG in handen van de Qatar Sports Investments waardoor de financiële mogelijkheden van de club gigantisch toenamen.

Noemenswaardige spelers

Sinds 2017 heeft PSG een Hall of Fame. Hierin staan de 20 beste spelers en meest belangrijke spelers ooit voor PSG. Zo staat Jean-Marc Pilorget op de lijst, omdat hij de meeste wedstrijden heeft gespeeld voor PSG. Tussen 1975 en 1989 speelde de verdediger 370 wedstrijden. Safet Sušić is ook aan de lijst toegevoegd, omdat hij de meeste assists voor de club heeft gemaakt. Hij speelde van 1982 tot 1991 voor de club. Een van de belangrijkste spelers op de lijst is Georg Weah. Hij won in 19995 de Ballon d’Or voor zijn geweldige spel voor zowel PSG als AC Milan. Hiermee is hij de enige Afrikaanse speler die ooit deze prijs heeft gewonnen.

Noemenswaardige managers

Zeker de laatste jaren heeft PSG een aantal zeer goede spelers gehaald. Zo was Laurant Blanc coach van PSG van 2013 tot 2016. Hij won 3 landstitels met de club. Ook Unai Emery won een landstitel met de club tussen 2016 en 2018. Meer bijzonder waren de prijzen die Luis Fernández met de club won in de periodes van 1994-1996 en 2000 tot 2003. Hierin won PSG namelijk de Europacup 2 en verscheidende bekers.

Informatie

  • Plaats: Parijs
  • Stadion: Parc des Princes
  • Opgericht: 1928
  • Clubkleuren: Blauw/rood
  • Bijnamen: PSG

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 7x
  • Coupe de France 12x
  • Coupe de la Ligue 8x

Weetje

PSG is de enige club in Frankrijk die nog nooit is gedegradeerd uit Ligue 1.

Supporters

Na de overname van Qatar is de club ook veel meer succesvol geworden. Hierdoor is het stadion van de club ook meestal uitverkocht. Zeker bij wedstrijden in de Champions League.

Rivaliteit

De klassieker van Frankrijk is Olympique Marseille tegen Paris Saint-Germain. Rond de wedstrijden in Le Classique was altijd een verhitte sfeer en agressief gedrag van de aanhang. De rivaliteit is wel verzwakt door de onwijs toegenomen financiële mogelijkheden van Paris Saint-Germain.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus