award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

RC Strasbourg

Wedden op RC Strasbourg

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op RC Strasbourg

Strasbourg is een club die moeilijk te pijlen is. Zo heeft het alle prijzen gewonnen die in Frankrijk te behalen vallen, maar toch degradeert het wel 1 keer per 10 jaar. De club kan dus in zowel positieve als negatieve zin verassen. Daarom is het interessant om te wedden op RC Strasbourg. Ze kunnen namelijk van elk team zomaar winnen. Kijk daarom op onze site waar jij het beste kan beginnen met wedden.

Ook zijn de supporters heel belangrijk voor RC Strasbourg. De vele fans die op de tribune zitten weten de club altijd naar een betere prestatie te schreeuwen. Hierdoor kan de ploeg tegen elk team verassen. Zo wist het van zowel Lyon als Monaco thuis te winnen. Kijk daarom op onze site waar jij het beste kan beginnen met gokken op Strasbourg. Wij bieden namelijk de beste bookmakers met de beste quoteringen.

Geschiedenis

Racing Club de Strasbourg Alsace, of simpelweg Strasbourg, is een Franse club die uitkomt in de Ligue 1. De club werd een professionele voetbalclub in 1933. Sinds het kampioenschap van Ligue 2 in 2016/17 speelt de club in Ligue 1. 

Noemenswaardige spelers

De club heeft geen officiele Hall of Fame of All-time 11. De speler met de meeste interlands voor Frankrijk terwijl hij voor Strasbourg speelde is Oscar Heisserer. Hij is ook de enige Strasbourg speler die ooit de aanvoerdersband droeg voor Frankrijk.

Noemenswaardige managers

In 75 jaar tijd van professioneel voetbal heeft de club 52 keer van trainer gewisseld. Dit gebeurde vaak onder druk van de fans. Hierdoor zijn er nauwelijks trainers die echt lange tijd voor de club hebben gewerkt. De langst zittende trainer is Gilbert Gress. Hij was in twee periodes coach van de club en kwam in totaal tot 75 maanden en 275 wedstrijden. Jacky Duguépéroux is de enige trainer met twee prijzen voor de club.

Informatie

  • Plaats: Straatsburg
  • Stadion: Stade de la Meinau
  • Opgericht: 1906
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: Le Racing

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • Coupe de France 2x
  • Coupe de la Ligue 4x

Weetje

Strasbourg is een van de 6 clubs die alle grote prijzen in Frankrijk heeft gewonnen.

Supporters

Sinds de terugkeer in Ligue 1 komen er veel meer supporters naar wedstrijden van Strasbourg dan voorheen. De club heeft over het algemeen een bijna uitverkocht huis.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Strasbourg is Metz. De wedstrijden tussen beide clubs worden ook wel de “Derby de l’Est’ genoemd. Een vreemde benaming aangezien beide clubs meer dan 150 km van elkaar vandaan liggen.  

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus