award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Saint-Étienne

Wedden op Saint-Étienne

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Saint-Étienne

Saint-Étienne is de succesvolste club in het Franse voetbal. De laatste jaren gaat het minder met de club. De laatste jaren eindigt de club ergens rond de 5e plaats. Het is dus wel de favoriet tegen de mindere ploegen in de Franse competitie. Hierdoor biedt Saint-Etienne stabiliteit als je gaat wedden. Een voetbalgokker wil stabiliteit in zijn gokstrategie. Daarom bieden wij jou de beste bookmakers met de beste quoteringen op onze site als je gaat wedden op AS Saint-Etienne.

Op onze site vind je bookmakers met de hoogste quoteringen. Daarom kan het interessant zijn om op onze site te kijken als je gaat gokken op Saint-Etienne. De ploeg heeft namelijk een fanatieke aanhang en behaald altijd stabiel de subtop van de Franse competitie. Hierdoor kan het winnen tegen bijna elk team.

Geschiedenis

Association Sportive de Saint-Étienne Loire, beter bekent als AS Saint-Étienne, is een Franse voetbalclub opgericht in 1919. Het is de meest succesvolle club in het Franse voetbal.

Noemenswaardige spelers

Pierre-Emerick Aubameyang speelde in zijn jeugd voor verschillende club in Frankrijk voordat hij werd aangetrokken door AC Milan. Bij AC Milan werd hij tussen 2008 en 2012 uitgeleend aan verschillende clubs. Hij speelde dan ook nooit een officiële wedstrijd voor AC Milan. De laatste club waar AC Milan Aubameyang aan uitleende was Saint-Etienne dat hem ook definitief overnam voor anderhalf miljoen euro in 2011. Uiteindelijk speelde de spits 87 wedstrijden voor AS Saint-Etienne en scoorde hij 37 keer. Tijdens het seizoen 2012/13 scoorde alleen Zlatan Ibrahimovic meer doelpunten dan Pierre. In datzelfde seizoen won Aubameyang de beker met Saint-Etienne, voorlopig de laatste prijs van de club.  Hierna vertrok Aubameyang naar Borussia Dortmund waar hij nog vele andere prijzen won.

De gouden jaren van de club waren in tussen ongeveer 1964 en 1976. Hierin werd de club 8 keer landskampioen. In die periode was Gérard Farison een van de belangrijke spelers. De verdediger speelde tussen 1968 en 1980 voor AS Saint-Etienne en had dus een belangrijke bijdrage in de vele landstitels. Ook Hervé Revelli had een belangrijke bijdrage in de vele landstitels van Saint-Etienne. De spits won in totaal 8 landstitels met de club en 5 bekers. Hij is dan ook topscorer aller tijden van de club met 204 doelpunten.

Noemenswaardige managers

In de periode van het grote succes waren er verschillende managers coach van Saint-Etienne. Het succes werd ingezet onder Jean Snella die coach was van 1950 tot 1959 en de eerste landstitel won met de club. Daarna waren er tussen 1960 en 1963 3 verschillende coaches van de club die allen weinig te weeg konden brengen. Hierop werd Jean Snella teruggehaald naar de club en won hij nog 2 landstitels. In 1967 werd hij opgevolgd door Albert Batteux. Hij won in 5 jaar tijd 3 landstitels. Daarop werd Robert Herbin coach van Saint-Etienne. Hij was coach van 1972 tot 1983. Dit was de laatste succesvolle periode van de club en hierin werd het nog 4 keer landskampioen.

Informatie

  • Plaats: Saint-Étienne
  • Stadion: Stade Geoffroy-Guichard
  • Opgericht: 1919
  • Clubkleuren: Groen/wit
  • Bijnamen: Les Verts

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 10x
  • Bekerwinnaar 6x
  • League Cup winnaar 1x

Weetje

AS Saint-Etienne is de club met de meeste landstitels in Frankrijk.

Supporters

De club heeft meestal rond de 25000 toeschouwers per wedstrijd. De club staat er om bekend dat het enkele fanatieke supporterskernen heeft.

Rivaliteit

De grootste rivaal van AS Saint-Etienne is Olympique Lyon. De wedstrijden tussen beide clubs staan bekend als de Derby du Rhône.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus