award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Stade Reims

Wedden op Stade Reims

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Stade Reims

Na een paar jaar in de Ligue 2 lijkt Stade de Reims nu echt terug in de Ligue 1. De promovendus draait knap mee in de subtop van de Ligue 1 en is dit jaar nog ongeslagen. Wedden op Stade de Reims kan dus mooie bedragen opleveren, omdat het nog altijd de underdog blijft.

Reims heeft dit jaar bijna de helft van hun wedstrijden in de Ligue 1 gelijkgespeeld en slechts een enkele keer verloren. Gokken op double chance of draw no bet is zeker een goede mogelijkheid bij de ploeg van David Guion.

Geschiedenis

Stade de Reims is opgericht in 1911 en de gloriedagen van de ploeg liggen al ver in het verleden. De ploeg werd in 1949 voor het eerst landskampioen en won deze in de jaren 50’ en begin jaren 60’ nog eens vijf keer. In 1956 stond het zelfs in de finale van de Europacup I. Het grote Real Madrid,  met onder anderen Di Stéfano, was met 4-3 net te sterk voor de Franse ploeg.

Noemenswaardige spelers

Raymond Kopa was een van de grootheden in de gouden jaren van Reims. De Fransman kwam in 1951 over van Angers en speelde in zijn eerste vijf jaar 158 wedstrijden voor Reims, waarin hij 48 keer scoorde. Na drie jaar bij Real Madrid kwam Kopa in 1959 terug bij Reims. De aanvallende middenvelder speelde tot 1967 voor Reims en is een legende van de club. Kopa overeled in maart van 2017.

Toen Kopa Reims verruilde voor Real Madrid was Just Fotaine zijn vervangers. Fontaine kwam over van Nice en was een enorm succes in Reims. In 1958 werd hij kampioen met Reims en scoorde hij zelfs 34 keer. Op het WK van 1958 scoorde hij dertien keer in zes wedstrijden, wat nog steeds een record is.

Noemenswaardige managers

Albert Batteux was de man achter het grote Stade Reims. De aanvallende middenvelder speelde zelf vijftien jaar voor de ploeg en in zijn laatste twee jaar combineerde hij het al met het trainerschap. Batteux won zes keer de titel met Reims en de beker.

Informatie

  • Plaats: Reims
  • Stadion: Stade Auguste/Delaune
  • Opgericht: 1911
  • Clubkleuren: Rood-wit
  • Bijnamen: Les Rouges et Blancs

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen  6x
  • Coupe de France 2x
  • Kampioen Ligue 2 2x

Rivaliteit

De twee grootste rivalen van Stade de Reims zijn CS Sedan en AC Troyes.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus