award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Cardiff City

Wedden op Cardiff City

Bekijk alle wedstrijden
Cardiff City logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Cardiff City

Cardiff City werd in 2012 overgenomen door Vincent Tan. De nieuwe eigenaar heeft zich bepaald niet geliefd gemaakt bij zijn fans. Zo veranderde hij het logo en de clubkleuren. Hij wilde zelfs de naam veranderen naar “Cardiff City Dragons”. Dit werd hem zeker niet in dank afgenomen. Vorig jaar is de club weer gepromoveerd naar de Premier League. Het lijkt weer een zwaar seizoen te worden. Wij hebben voor Cardiff City de beste bookmakers uitgezocht die goede quoteringen hebben samengesteld.

Vincent Tan veranderde de clubkleuren, omdat hij dacht dat dat beter is voor de internationale marketing. Door de protesten van supporters veranderde hij de kleuren weer naar het oorspronkelijke blauw-wit. Onder leiding van Neil Warnock heeft de ploeg als doel om langdurig in de Premier League te blijven. Gaat dit ze lukken? Volg Cardiff City en zorg dankzij de bookmakers voor een slimme inzet!

Geschiedenis

De club is in 1899 opgericht als Riverside A.F.C. De club veranderde zijn naam in Cardiff City in 1908. Cardiff City is de enige club buiten Engeland die de FA Cup won, wat ze deden in 1927. Twee keer heeft de club de FA Cup finale behaald, namelijk in 1925 en 2008. In 2012 werd de Football League Cup finale bereikt tegen Liverpool. De langste periode op het hoogste niveau in de Engelse competitie was tussen 1921 en 1929.

De clubeigenaar, Vincent Tan, veranderde de kleuren van de shirt naar rood in 2012. Daar kwam zoveel kritiek op dat de club terugkeerde naar de huidige blauwe kleuren. Tot 2009 speelde Cardiff City in het Ninian park. Momenteel is dat in het Cardiff City Stadium. De fans kijken het meest uit naar de derby’s tegen Bristol City en Swansea City. De derby’s worden ook wel de Severnside derby en de South Wales derby genoemd.

Beste spelers uit het verleden

Derek Tapscott: Tapscott scoorde constant aan de lopende band voor Cardiff City. Hij heeft samen met Cardiff de Welsh Cup gewonnen. Mede dankzij hem promoveerde de club naar de eerste divisie in het seizoen 1959/1960. Zijn moed en geduld werd gewaardeerd. Op de rechterflank was hij met zijn snelheid veel tegenstanders de baas.

Alf Sherwood: Hij is een van de beste spelers allertijden. Hij speelde in de jaren veertig en vijftig voor Cardiff City. Zijn grootste bijdrage was het behalen van de derde divisie Zuidcompetitie titel. In het seizoen 1951/1952 zorgde hij voor promotie naar de eerste divisie. Hij kon goed tackles inzetten. Hij is een uitstekende verdediger.

Fred Keenor: Freed Keenor is geboren en getogen in Cardiff. Hij leidde Cardiff City naar de FA Cup finale in 1925 en 1927. In 1927 won hij met Cardiff City deze trofee.

Beste managers uit het verleden

Malky MacKay: Hij leidde Cardiff naar de eerste League Cup finale. Verder won Cardiff City onder zijn leiding tien wedstrijden achter elkaar in eigen huis. Onder zijn leiding promoveerde de club eveneens naar het hoogste niveau. Later werd er door eigenaar Vincent Tan kritiek naar hem geuit over onder andere zijn tactiek en de resultaten. In 2013 is hij uiteindelijk ontslagen.

Fred Stewart: Hij liet Cardiff in het seizoen 1920/1921 promoveren naar de eerste divisie. Het seizoen daarop werd Cardiff net niet kampioen. In het seizoen 1922/1923 kon Cardiff net niet de FA Cup winnen. Onder zijn leiding pakte Cardiff City de FA Cup in 1927. In datzelfde jaar werd ook de Welsh Cup gewonnen. Daarna kwam de club in verval en degradeerde. Twee jaar later volgde een nieuwe degradatie. Stewart is uiteindelijk 22 jaar in dienst geweest.

Informatie

  • Plaats: Cardiff
  • Stadion: Cardiff City Stadium
  • Opgericht: 1899
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: The Blue Birds

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioenschap Championship 1x
  • FA Cup 1x
  • Promotie naar Premier League 4x

Stadion

Het Cardiff City stadion biedt plek voor 33.280 toeschouwers. Tot het seizoen 2011/2012 werd dit stadion ook gebruikt voor rugby. Het is een van de grootste stadions in Wales. Het is de bedoeling dat de naam van het stadion gaat veranderen in die van een sponsor. In het stadion wordt er naast voetbal meerdere sporten beoefend. Men kan er ook winkelen en er is een hotel met een bar en een restaurant.

In 2012 kondigde Vincent Tan aan dat hij een investering ging doen van 35 miljoen pond in de club. Hij wilde de trainingsfaciliteiten verbeteren, de schulden afbetalen en het stadion vergroten met nog achtduizend extra stoelen. Het is mogelijk om het stadion uit te breiden naar zestigduizend man, alleen vallen de resultaten van de club nog tegen. In het seizoen 2013/2014 is het stadion uitgebreid naar 28.000 stoelen. De eigenaren wilden nog verder uitbreiden. De lokale autoriteiten gaven toestemming om nog eens 5.150 stoeltjes te plaatsen.

Supporters

De club heeft meerdere supporterclubs, namelijk Cardiff City Supporters Club, Cardiff City Supporters Trust en Cardiff City 1927 club.

Rivaliteit

De grootste rivaal is Swansea City. Dit heet ook wel de South Wales Derby. Ze hebben al meer dan honderd keer tegen elkaar gespeeld. De eerste wedstrijd werd in 1912 gespeeld. Vanaf 1993 mocht er vier jaar lang geen uitsupporters mee wanneer de twee tegen elkaar moesten, vanwege extreem hooliganisme.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus