award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Huddersfield Town

Wedden op Huddersfield Town

Bekijk alle wedstrijden
Huddersfield Town logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Huddersfield Town

Huddersfield Town wordt echt gezien als een degradatiekandidaat. Vorig jaar ontliep de ploeg ternauwernood de dans. Door knap op het laatst twee keer gelijk te spelen tegen Manchester United en Chelsea speelt Huddersfield opnieuw in de Premier League. Lukt het ze dit seizoen weer? Plaats een weddenschap bij ons en behaal ruime winsten op de scherpe quoteringen.

Huddersfield Town kende in de jaren dertig hele andere tijden dan anno 2018. De ploeg won drie titels achter elkaar, evenals de FA Cup en de Charity Shield in 1922. De succesmanagers waren Cecil Potter en Herbert Chapman. Dat waren natuurlijk andere tijden. Kan Huddersfield langzaam weer omhoog kijken in de Premier League? Blijf op de hoogte van de actualiteiten van Huddersfield en wie weet sla je je slag met de vele weddenschappen samengesteld door onze bookmakers!

Geschiedenis

Huddersfield Town Association Football Club is een club die zijn wedstrijden speelt in Huddersfield, in West Yorkshire. Momenteel speelt de ploeg in de Premier League. De club is in 1910 opgericht. Al na drie jaar nam de club deel aan de Football League. In 1919 waren er plannen om te fuseren met Leeds United. Een bijdrage van de supporters was nodig om dit te voorkomen. De burgers van Huddersfield kochten namelijk aandelen voor 1 pond per stuk. De hoogtepunten tot de jaren dertig waren het bereiken van de FA Cupfinale en de promotie naar de eerste divisie.

Vanaf de jaren dertig werd Huddersfield de eerste Engelse club die drie succesvolle titels won. Dit gebeurde onder de legendarische manager Herbert Chapman en Cecil Potter. Huddersfield Town won de FA Cup en de Charity Shield in 1922. De club werd viermaal tweede in de FA Cup.

Na de tweede wereldoorlog nam het niveau van de club af. De club verloor zijn status als eerste divisieclub in 1952. In deze periode ging de club heen en weer van de eerste divisie naar de tweede divisie. In de jaren 1969/1970 kregen zij de bijnaam “de terriers”. Ze wonnen de tweede divisie dat seizoen en brachten de volgende twee seizoenen door in de top van de eerste divisie. Vervolgens kwam de club weer in verval: ze speelden 45 jaar lang continue bij de lagere drie divisies.

In 1998 nam Barry Rubery de club over. Ondanks dat de club de ambitie had om in de top van de Premier League te draaien degradeerde de club twee keer.

Vanaf 2010 ging het beter met de club. Huddersfield Town bleef in het seizoen 2010/2011 43 wedstrijden ongeslagen. Op 26 mei 2012 promoveerde de club naar de Championship door een shoot-out in de play-offsfinale. De keeper Alex Smithies scoorde het winnende doelpunt. Vervolgens promoveerde club in 2017 naar de Premier League. Dit gebeurde voor de eerste keer sinds 1972. Opnieuw wonnen ze na strafschoppen. Momenteel spelen ze in de Premier League, nadat ze op 9 mei 2018 gelijkspeelde tegen Chelsea.

Beste spelers uit het verleden

Malcolm Brown – Malcolm Brown speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden in The Football League in de jaren 80 en 90. Hij hielp de club met twee promoties vooruit. Hij keerde terug naar Huddersfield Town, nadat hij voor Newcastle United speelde. Hij speelde in totaal vierhonderd wedstrijden voor de club.

Andy Booth – Booth was een kind van de club. Hij scoorde veel doelpunten. Het jaar 1993/1994 was zijn doorbraak. Hij scoorde toen dertig goals in alle competities. Hij boekte jaar na jaar progressie. Hij hielp Huddersfield om te promoveren. Hij scoorde in de halve finale van de play-offs. In vier jaar maakte hij in totaal zestig goals.

George Brown – Brown is een van de beste aanvallers die Town ooit heeft gehad. Hij is geboren op 22 juni 1903. Hij heeft, ondanks dat hij een van de betere aanvallers ooit is voor Town, nog nooit professioneel voetbal gespeeld. Hij werd gezien als een productieve dribbelaar die de kleinste kansen optimaal benutte.

Beste managers uit het verleden

Herbert Chapman: Onder zijn leiding won Huddersfield Town direct de FA Cup. De club werd beter en beter. De eerste kampioenschap werd gewonnen in 1923/1924. Hij verdedigde zijn titel met succes in 1924/1925. In dat jaar kregen ze niet meer dan twee doelpunten tegen.

Mick Buxton: Een van de succesvolste seizoenen werd bereikt onder leiding van Mick Buxton. Hij promoveerde met de club naar de derde divisie. In 1983 werd er nog een promotie behaald. Hierin bleven ze vijf seizoenen lang. In 1986 was hij ontslagen, om vervolgens in 1993 als coach terug te keren. In dat korte seizoen die hij draaide verloor hij een van de achttien wedstrijden. Hierdoor voorkwamen ze degradatie.

Informatie

  • Plaats: Huddersfield
  • Stadion:John Smith’s Stadium
  • Opgericht: 1908
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: The Terriers

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 3x
  • FA Cup 1x
  • Charity Shield 1x

Stadion

Het Kirklees stadion, sponsornaam John Smith’s Stadium, wordt voor meerdere sporten gebruikt, zoals rugby. Sinds 1994 is het de thuishaven van de club. In het stadion kunnen 24.121 mensen. Het stadion wordt ook gebruikt voor concerten. Zo trad Bon Jovi hier een keer op.

The Town Foundation

Huddersfield Town is een club die veel doet voor zijn omgeving. “The Town Foundation” is op zoek naar projecten die de club zou kunnen steunen, waarbij het niet alleen draait om voetbal.

Rivaliteit

Leeds United wordt gezien als de grootste rivaal. Er zijn 78 wedstrijden tegen elkaar gespeeld, waarvan Huddersfield er 32 won. Een andere rivaal is Bradford City. Dit komt omdat ze langdurig in dezelfde competitie speelden. Bradford komt ook uit West Yorkshire. Van de 52 wedstrijden zijn er 21 gewonnen door Town.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus