award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Leicester City

Wedden op Leicester City

Bekijk alle wedstrijden
Leicester City logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Leicester City

Leicester City is de club die de underdog story waar maakte. Aan het begin van seizoen 2015/16 was de club nog degradatiekandidaat. Niemand zou aan het begin van dat seizoen verwachten dat uiteindelijk Leicester City landskampioen zou worden. Dat in het voetbal altijd alles mogelijk is blijkt hier maar uit.  Als je toen had gewed op Leicester City gaven de meeste bookmakers quoteringen van 5000/1 op Leicester City als landskampioen. Dus het zou zo maar kunnen dat Leicester City het nog een keer lukt. Op onze site kan je daarom de beste quoteringen vinden voor wedden op Leicester City.

Ook na het kampioenschap blijft de club verbazen. Met een 9e plaats in 2017/18 blijft Leicester City uitstekende resultaten halen. Oftewel Leicester City kan overal en altijd verassen. Zo zijn ze dodelijk op de counter. Daarom kan gokken op Leicester City heel veel opleveren. Kijk daarom op onze site waar jij het beste kan beginnen met gokken op Leicester City,

Geschiedenis

De club is opgericht in 1884. Daarbij is het de 6e club die ooit de Premier League hebben gewonnen.

Beste spelers uit het verleden

Eigenlijk zou hier de complete selectie moeten staan van het seizoen 2015/16. Het is veruit het beste resultaat dat de club ooit heeft gehaald. In die selectie waren er een aantal sterspelers die ervoor zorgden dat de prestatie mogelijk was. Het geweldige seizoen begon met Jamie Vardy die 13 goals scoorde in de eerste 11 wedstrijden. Daarmee verbrak hij het record van Ruud van Nistelrooy die scoorde in 10 opeenvolgende wedstrijden. Daarbij zorgde zeer verzorgd voetbal voor het behalen van de resultaten. Zeker het middenveld met Kanté en Mahrez was heel goed. Mahrez zorgde voor de creativiteit op het middenveld en Kanté liep alle gaten dicht. Door hele goede discipline en samenhang van de selectie was het landskampioenschap mogelijk.

Beste managers uit het verleden

Zonder Claudio Ranieri was het landskampioenschap niet mogelijk. Door zeer verzorgd voetbal met hele snelle aanvallers kon Ranieri iedereen verassen. Daarnaast zorgde hij ervoor dat de spelers alles voor elkaar gaven. Daarbij was vooral N’golo Kanté heel belangrijk in zijn systeem. Hij kon er namelijk voor zorgen dat er geen gaten vielen op het middenveld.

Vooraf aan het seizoen 2015/16 ging de snelste opeenvolging van promoties in het Engelse voetbal ooit na Ipswich Town in 1962. In 7 jaar wist de club van de 3e divisie landskampioen te worden. Dit was mede door goed beleid van manager Nigel pearson. Die na promotie naar de tweede divisie ook bijna wist te promoveren naar de Premier League. Het daaropvolgende seizoen kwam de overname van de King Power Group. Ook al waren zei niet de managers toch hebben de voorzitters van de groep een grote rol gespeeld in de verdere opleving van de club.

Informatie

  • Plaats: Leicester
  • Stadion: King Power Stadium
  • Opgericht: 1884
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: The Foxes

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • Kampioen Tweede Divisie 7x
  • League Cup 3x
  • Community Shield 1x

Weetje

Ze zijn de derde Engelse club die bij hun Champions League debut gelijk wisten te winnen.

Supporters

Sinds het verhuizen naar een nieuw stadion in 2002 heeft de club nooit minder bezoekers gemiddeld gehad dan 20000. Zelfs toen ze degradeerde naar de 3e divisie in 2008. Sinds de overname door King Power is er een grote fanbase gegroeid in Thailand.

Rivaliteit

De grootste rivaliteit heeft de club met Nottingham Forest en Derby County. De onderlinge duels worden ook wel de East Midlands Derby genoemd. Ook kent het een derby met Coventry City. Ook wel de M69 derby genoemd, vanwege de snelweg die beide steden verbindt.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus