award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Manchester City

Wedden op Manchester City

Bekijk alle wedstrijden
Manchester City logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Manchester City

Manchester City is een grote titelkandidaat dit seizoen. Naast uitstekende spelers hebben ze ook een trainer die bij Barcelona en Bayern München successen heeft geboekt. Het beste elftal van Manchester City is 770 miljoen euro waard. Gaan ze opnieuw kampioen worden? Volg Manchester City en profiteer optimaal van de scherpe quoteringen!

Er zijn veel sterren bij Manchester City. Misschien is de grootste ster Pep Guardiola. Met dominant voetbal over de grond won hij met Barcelona in vier seizoenen drie keer de titel en pakte twee keer de Champions League. Bij Bayern had hij het lastiger, omdat hij moest werken met gearriveerde spelers die al de Champions League hadden gewonnen. Desondanks won hij vele prijzen met de ploeg. Momenteel gaat het weer uitstekend met zijn team. City hunkert nu ook naar Europees succes. Kan hij dit keer ook een rol van betekenis spelen in de Champions League? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zet slim in op de vele quoteringen van onze bookmakers!

Geschiedenis

Sheikh Mansour heeft grootste plannen met Manchester City. Het moet de grootste club ter wereld worden. In 2012 werd City kampioen, voornamelijk dankzij het geld van Mansour. Voor het eerst sinds 1968 werden “The citizens” kampioen. Die titel kostte een miljard euro. In 2008 was City op sterven na dood. Eens was het een echte arbeidersclub. Nu is er weinig meer van over.

Momenteel draait City een omzet van 450 miljoen per jaar. De club kan in principe zonder geld uit Abu Dhabi rond komen. Manchester City werkt aan een immens imperium. CFG, waar andere clubs als New York City, Melbourne City en Yokohama F. onder vallen, beheert 267 voetballer, van wie er 100 onder contract staan bij Manchester City zelf.

Beste spelers uit het verleden

Kevin de Bruyne: Een van de beste Belgische spelers aller tijden. Momenteel is hij 150 miljoen euro waard. Hij is continue gevaarlijk voor het doel, heeft een hoge handelingssnelheid en een goed schot. Vorig seizoen had hij met acht doelpunten en zestien assists een belangrijk aandeel in het kampioenschap.

Sergio Agüero: Sergio Agüero wordt ook wel “Kun” genoemd. Dit is een Japans tekenfilmfiguurtje dat een kapsel heeft die op die van hem lijkt. Hij heeft de meeste doelpunten ooit gemaakt voor Manchester City. Ondertussen is hij voorbij de 180. Zijn belangrijkste goal was in de 94ste minuut tegen Queens Park Rangers. Die goal zorgde ervoor dat de club voor het eerst in 44 jaar de titel veroverde.

David Silva: David Silva is een zeer technische middenvelder en een genot om naar te kijken. Hij speelt al negen seizoenen lang voor Manchester City. Dat is zeer knap voor spelers die iedere wedstrijd onder de loep worden genomen. Hij heeft 350 wedstrijden gespeeld voor Manchester City. Daarin maakte hij vijftig doelpunten.

Beste managers uit het verleden

Pep Guardiola: In het eerste seizoen bij Manchester City won hij elf wedstrijden achter elkaar. Het seizoen daarop werd er onder zijn leiding de titel behaald. Dit seizoen staat Manchester City er weer goed voor. De club snakt dit keer ook naar Europees succes.

Sam Cowan: In de jaren 1946 en 1947 kreeg de selectie een extra stimulans toen hij werd aangesteld. Onder zijn leiding werd er negentien keer achter elkaar niet verloren. Hij won met Manchester City het kampioenschap van de tweede divisie. Cowan leidde slechts dertig wedstrijden, waarna hij alweer vertrok naar Brighton & Hove Albion.

Informatie

  • Plaats: Manchester
  • Stadion: Etihad Stadium
  • Opgericht: 1880
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: The Citizens, The Sky Blues, The Shark Team

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 5x
  • FA Cup 5x
  • Football League Cup 5x
  • Community Shield 5x
  • Europacup II 1x

Stadion

Het Etihad Stadium is het thuishaven van Manchester City. Het stadion is vernoemd naar de hoofdsponsor. Het stadion is in 1999 gebouwd voor de Gemenebestspelen van 2002. In 2015 is er een derde ring toegevoegd. In het stadion kunnen er ongeveer 68.000 mensen. In het stadion treden er soms ook artiesten op.

Supporters

De club heeft verschillende supportersgroeperingen, zoals MCFC. De supportersverenigingen hebben in totaal meer dan 14.000 leden. De clubwebsite is ook toegankelijk voor mensen die Amerikaans Engels en Arabisch spreken. De fanpagina van Manchester City heeft meer dan twintig miljoen volgers.

Rivaliteit

De grootste rivaal van City is Manchester United. Ze worden allebei geregeerd door het grote geld. Tussen de twee stadions zit slechts zes kilometer afstand. De clubs hebben bijna 180 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. United won er 73 wedstrijden, City 52 en 52 werden er gelijkgespeeld. Momenteel speelt City beter voetbal dan United.

Pikant genoeg kon City vorig jaar in het stadion van United kampioen worden. In de eerste helft stond de ploeg van Pep Guardiola met 2-0 voor. In de tweede helft werd het rechtgezet: United scoorde driemaal. Een pijnlijk verlies voor City, maar de club werd later alsnog kampioen.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus