award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Lommel SK

Wedden op Lommel SK

Bekijk alle wedstrijden
Lommel SK logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lommel SK

Lommel SK komt uit in de Eerste Klasse B. Op het moment van typen staat de club er niet bepaald goed voor: uit 28 wedstrijden heeft de club slechts 31 punten behaald. Kunnen zij promoveren? Volg de ontwikkelingen van Lommel SK en plaats een rendabele weddenschap!

Lommel SK kon net op tijd een punt sprokkelen tegen KV Mechelen. Een late treffer van Lommel SK zorgde ervoor dat KV Mechelen niet rechtstreeks kon promoveren. Van Damme gaf een doelpunt cadeau, waardoor Rocha de 1-1 kon maken. Wie promoveren er naar de Eerste Klasse 1A? Volg de ontknoping en profiteer optimaal van onze quoteringen!

Geschiedenis

Lommel SK is in 2003 ontstaan nadat er een fusie plaatsvond tussen KFC Lommelse SK samen met derdeklasser Koninklijke Vlug en Vrij Overspelt-Fabriek.

In het eerste seizoen onder leiding van Rudie Tielemans werd er een knappe tweede plaats gehaald in de derde klasse. De promotie naar de tweede klasse werd maar net gemist! In het seizoen 2004/2005 werd wel de promotie afgedwongen. De club bleef het gehele seizoen ongeslagen en behaalde 78 punten van de negentig. 

Het eerste seizoen in de Tweede Klasse ging men meteen goed van start. Meteen werd er namelijk een periodetitel gepakt. De club rook een kans om de titel te pakken, maar op de laatste speeldag verspeelde Lommel de titel. Ook in de play-offs lag Lommel er al snel uit.

Het seizoen 2009/2010 was een goed seizoen met een slecht einde voor Lommel. Lommel stond een lange tijd op kop in de competitie, maar OH Leuven pakte toch de titel af. De club werd namelijk tweede in de competitie. In de daaropvolgende eindronde werd Lommel derde in de eindronde. Nadat de club toch niet promoveerde vertrokken heel veel spelers.

Beste spelers uit het verleden

Bjorn Sengier: De doelman heeft onder andere bij Willem II en Helmond Sport gekeept. Bij Lommel SK werd hij tweemaal tweede. De doelman heeft een slechte reputatie, want hij in 2013 positief getest op doping.

Jeroen Ketting: Mede dankzij hem verliep seizoen 2010/2011 succesvol. Samen met onder andere Sengier, Henkens, Dufour, Oost en Azevedo zorgde hij bijna voor het kampioenschap. In 2011/2012 vertrok hij weer.

Beste managers uit het verleden

Franky van der Elst: Hij was een populaire trainer. Onder zijn leiding werd Lommel SK in 2011 bijna kampioen. In september van dat jaar vertrok hij naar Sint-Truiden.

Van der Elst kwam ook uit voor De Rode Duivels. Hij mocht meedoen met het WK van 1984 en die van 1990. Hij werd als een “stofzuiger” op het middenveld.

Stijn Vreven: De excentrieke speler is een clubicoon van FC Utrecht. In 2014/2015 speelde Lommel SK onder zijn leiding mee om de titel. Ook dat seizoen ging de titel niet naar Lommel. Ook in de eindronde promoveerde de club niet naar de Eerste Klasse.

Karel Fraeye: De KBVB maakte na 2015/2016 een scheiding tussen de profclubs en de amateurtak. Fraeye werd aangenomen om Lommel in de top 8 te brengen. De club verzekerde zich van een proflicentie. 

Informatie

  • Plaats: Lommel
  • Stadion: Soeverein Stadion
  • Opgericht: 2003
  • Clubkleuren: Wit/groen
  • Bijnamen: The Green Lions

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

Geen grote noemenswaardige prijzen.

Weetje

De voorzitter van Lommel SK verplichtte het eerste elftal om te promoveren. Doen zij dat niet, dan komt de club waarschijnlijk in de financiële problemen. In januari stond de club op een eerste plaats. De voorzitter maakt ondertussen al plannen voor het volgende seizoen. Als zij niet weten te promoveren zal dit in het water lopen!

Supporters

The Green Lions is de grootste supportersclub van Lommel SK. Het zijn trouwe leden. Zij vormen ook de fanatieke achterban en zorgen voor de sfeer op de staantribune. De supportersclub verzamelen zich vaak in de Essers-kantine om een goede sfeer te creëren.

Rivaliteit

Oud-Heverlee Leuven wordt gezien als de eeuwige rivaal. In januari verloor de club onverdiend met 2-3 van Leuven. Leuven en Lommel liggen dicht bij elkaar. Het is minder dan een uur rijden om van Lommel naar Leuven te gaan.

Ook Westerlo is een grote concurrent. In januari wonnen de Limburgers nog met 2-1 van KVC Westerlo. Dat zorgde ervoor dat Westerlo nog verder in het klassement zakte.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus