award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Oud-Heverlee Leuven

Wedden op Oud-Heverlee Leuven

Bekijk alle wedstrijden
Oud Heverlee Leuven logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Oud-Heverlee Leuven

In januari 2019 kondigde Oud-Heverlee Leuven zijn nieuwe CEO aan. Peter Willems sprak direct zijn ambities uit. Hij wil namelijk van Leuven een stabiele eersteklasser maken. De eigenaar van de club, King Power Group, schakelde een headhunterbureau om de functie te vervullen. Volg de ontwikkeling van Leuven en zijn manager en plaats een mooie weddenschap!

De kans is klein dat de club dit seizoen gaat promoveren. Leuven staat na zeven wedstrijden onderaan in de tweede groepsfase. Hoe gaat het dit seizoen verlopen met OHL? Blijf op de hoogte en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Geschiedenis

OHL is pas in 2002 ontstaan na een fusie van drie clubs uit Leuven en Oud-Heverlee. De nieuwe club mocht gaan starten in de Derde Klasse. De kleuren van de thuisshirt verwijzen naar de voormalige clubs. In het eerste seizoen dwong de club een plaats af in de eindronde. De finale werd tevergeefs verloren van VC Eendracht Aalst. In 2005 werd de promotie alsnog een feit. CS Visé werd verslagen.

De eerste seizoenen deed Oud-Heverlee Leuven het prima. De ploeg draaide mee met de subtop. In 2007/2008 mocht OHL meedoen om de promotie naar de Eerste Klasse. Dit was voor OHL echter een brug te ver. De ploeg haalde geen enkele punt in de play-offs.

In 2010/2011 werd promotie toch een feit. De club handhaafde zich een paar seizoenen. OHL pakte daardoor een record: nog nooit speelde een Leuvense ploeg twee seizoenen achter elkaar in de hoogste afdeling. Na een aantal succesvolle seizoenen te hebben gespeeld op het hoogste niveau, met onder andere winst van Play-Off 2, degradeerde de club in 2013/2014.

Op dit moment speelt de club in de Eerste Klasse B. Ondanks de ambities van de nieuwe CEO ziet het er niet naar uit dat Oud-Heverlee Leuven dit seizoen gaat promoveren.

Beste spelers uit het verleden

Jovan Kostovski: Zijn doelpunt zorgde ervoor dat Oud-Heverlee Leuven na een seizoen afwezigheid weer terugkeerde naar het hoogste niveau.

Yohan Croizet: Croizet is een aanvallende middenvelder die momenteel in Amerika speelt. Hij heeft dertien doelpunten gemaakt uit 52 wedstrijden.

Leandro Trossard: Trossard speelt op dit moment bij KRC Genk en werd uitgeleend aan OHL. Trossard maakte indruk bij zijn periode bij Leuven, waardoor Genk de speler al snel wilde terughalen. Ondanks zijn prestaties degradeerde OHL in 2015/2016 naar de Eerste Klasse B.

Beste managers uit het verleden

Ronny van Geneugden: Hij tekende in 2010 een contract bij OHL. Mede dankzij hem promoveerde de club naar de Eerste Klasse. De club speelde een lange tijd in de Eerste Klasse, waar het een stabiele indruk maakte. Het hoogtepunt was een tiende plaats in 2012/2013.

Informatie

  • Plaats: Leuven
  • Stadion: Den Dreef Stadion
  • Opgericht: 2002
  • Clubkleuren: Groen/zwart/rood
  • Bijnamen: OHL

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Belgische Tweede Klasse

Weetje

OHL is eigendom van King Power Group. Vichai Srivaddhanaprabha, de voormalige eigenaar van Oud-Heverlee Leuven, is tijdens een helikoptercrash in Leicester omgekomen. De helikopter vatte vlam, waardoor er vijf mensen omkwamen.

Stadion

Het King Power bij Den Dreef Stadion, ook wel Den Dreef genoemd, biedt plek aan ongeveer tienduizend mensen. Eind 2015 waren er plannen om het stadion uit te breiden naar 12.500 mensen, maar na de degradatie zijn deze plannen op “on hold” gezet.

Rivaliteit

Oud-Heverlee Leuven ligt dicht in de buurt van Brussel. Daarom is het een rivaal van RSC Anderlecht en Union Sint-Gillis. Oud-Heverlee Leuven en Anderlecht spelen in een andere competitie, waardoor ze elkaar ontlopen.

Union Sint-Gillis speelt wel in de Eerste Klasse B. Union staat op het moment van typen op de vierde plaats.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus