award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Tubeke

Wedden op Tubeke

Bekijk alle wedstrijden
Tubeke logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Tubeke

Tubeke heeft deze winter van de Belgische voetbalbond een transferverbod gekregen. De club heeft namelijk niet aan de voorwaarden van de Licentiecommissie voldaan. Dit komt de club niet goed uit, want Tubeke staat op het moment van typen op een van de onderste plaatsen. Hoe gaat het dit seizoen aflopen met Tubeke? Volg de statistieken en behaal rendement uit je weddenschap!

De kans is ook groot dat er deze winter een leegloop gaat komen bij Tubeke. Zowel sportief als financieel gaat het namelijk niet bepaald voor de wind. Zo zijn de spelers, staf en personeel al twee maanden niet betaald. Sommige spelers zijn al wezen aankloppen bij spelersvakbond Sporta. Kruipt Tubeke dit seizoen uit het dal? Volg de ontwikkeling van Tubeke en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Geschiedenis

In 1990 fuseerden Les Amis Réunis en FC Tubize tot Tubeke. Tubeke begon op amateurniveau en werd in 1992 een profclub. De club steeg snel omhoog. In zes jaar tijd promoveerde de club van de Derde Provinciale naar de Derde Klasse. Later werd de ploeg wisselvallig. Tubeke degradeerde bijvoorbeeld meteen naar de Bevorderingsreeksen. In 1999 dwong de club weer een promotie af naar de Derde Klasse.

Een van de hoogtepunten van Tubeke is de promotie naar de Tweede Klasse in 2003. Als eerste Waals-Brabantse club lukte Tubeke dit. In het eerste seizoen in de Tweede Klasse kon de club bijna promotie afdwingen naar het hoogste niveau. Ook in 2007/2008 deed Tubeke mee voor de titel. Na vijf overwinningen achter elkaar in de eindronde verzekerde de club zich van promotie naar de Eerste Klasse. De club kon hier niet lang van genieten. Na een seizoen degradeerde Tubeke weer naar de Tweede Klasse.

Financieel gaat het dit seizoen niet goed. De Zuid-Koreaanse investeerders gaven wel aan dat het goed gaat komen, maar toch lijkt het erop dat er veel spelers gaan vertrekken.

Beste spelers uit het verleden

Jean-Baptiste Paternotte: De Franse verdediger speelde in de selectie, die het beste seizoen ooit doormaakte. Hij speelde in totaal 43 officiële wedstrijden voor Tubeke, waarbij hij twee doelpunten maakte.

Mário Matos: De dertigjarige doelman zorgde er mede voor dat Tubeke in 2007/2008 promoveerde naar het hoogste niveau.

Gauthier Diafutua: De Franse voetballer van Congolese komaf speelde in 2007/2008 ook voor Tubeke. Hij heeft bij veel clubs gevoetbald, zoals Watford, Cherbourg, Mons en Dender.

Beste managers uit het verleden

Phillipe Saint-Jean: Onder zijn leiding promoveerde Tubeke naar het hoogste niveau. In 2012 was hij daar ook de sportief directeur. Hij is twee keer trainer geweest van Tubeke, namelijk van 2002 tot en met 2004 en van 2006 tot en met 2008.

Informatie

  • Plaats: Tubize
  • Stadion: Leburtonstadion
  • Opgericht: 1953
  • Clubkleuren: Rood/geel
  • Bijnamen: Sang et Or (Bloed en Goud)

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

Geen grote noemenswaardige prijzen.

Weetje

Ondanks dat Tubeke geen nieuwe spelers mag halen wil het bestuur wel versterkingen in elke linie krijgen. Volgens trainer Christian Bracconi kan je door slim te werk te gaan goede spelers aantrekken. De club wil zo snel mogelijk het transferverbod laten opheffen. Ook wordt er aan spelers van Tubeke getrokken. Het bestuur wil betere spelers als Théo Defourny en Thomas Henry overtuigen om bij Tubeke te blijven.

Supporters

Tubeke wordt geregeerd door Zuid-Koreaanse investeerders. De hoofdaandeelhouders, Sportizen, beloofde aan de supporters om in 2017 weer Eerste Klasse te kunnen spelen. Tot nu toe is de promotie niet behaald. Tubeke zou ook als tussenstap kunnen dienen voor Aziatische voetballers.

Rivaliteit

Tubeke ligt in de buurt van Brussel. Daarom is Union Sint-Gillis een grote rivaal. Ze spelen allebei in de Eerste Klasse B.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus