award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Empoli

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
Empoli logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Empoli

Empoli heeft nog niet veel seizoenen in de Serie A gespeeld. Voornamelijk speelde de club zijn wedstrijden in de Serie C1. Momenteel speelt de ploeg op het hoogste niveau. De club staat op het moment van typen net boven de degradatiestreep. Gaat de ploeg zich dit seizoen handhaven? Volg de ontwikkelingen in de Serie A en zet in op wedstrijden van Empoli!

Empoli heeft eigenlijk nog geen grote prijzen gewonnen. Vorig seizoen keerde de club direct terug naar het hoogste niveau toen Empoli degradeerde in het seizoen 2016/2017. Dit jaar gaan ze waarschijnlijk met ploegen als Chievo Verona strijden tegen degradatie. Gaat dit ze lukken? Volg Empoli en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Geschiedenis

Empoli heeft vanaf 1989 jaren in de Serie C1 gespeeld. Vanaf 1996 werd er zelf twee keer achter elkaar gepromoveerd naar het hoogste niveau. Na drie seizoenen degradeerde de club weer. Een hoogtepunt was een verdienstelijke twaalfde plek Dit heeft drie seizoenen geduurd. Empoli staat echt bekend als een club die heen en weer vertrekt van de Serie A, B en C1. Seizoen 2005/2006 is een van de succesvolste seizoenen ooit, met een tiende plek op het hoogste niveau. Door een matchfixingschandaal in de competitie mocht de club zowaar meedoen met de UEFA Cup. De club deed alsnog niet mee, omdat de club geen licentie aanvroeg om mee te mogen doen. De club kwalificeerde zich het seizoen erop voor de UEFA Cup.

In Europees verband stelde de club het seizoen daarop teleur, door te verliezen van Zürich. Cagni werd na een slecht seizoen ontslagen. In maart 2008 stelde de club Cagni opnieuw aan. Hij kon niet voorkomen dat de club alsnog degradeerde. Vele trainerswisselingen volgde. In drie seizoenen tijd stonden vier trainers aan het roer. In het seizoen 2013/2014 promoveerde de club naar het hoogste niveau. Drie seizoenen hield de club het vol in de Serie A. Op de laatste speeldag in 2016/2017 degradeerde de club door te verliezen van Palermo. De club keerde weer snel terug. Met nog vier wedstrijden te spelen waren ze al zeker van het kampioenschap.

Beste spelers uit het verleden

Antonio Di Natale: Di Natale werd drie keer uitgeleend toen hij bij Empoli speelde. Hij scoorde zes doelpunten in 25 wedstrijden. Mede dankzij hem promoveerde de club in het seizoen 2001/2002. In dat seizoen was hij de clubtopscoorder. Het seizoen daarop degradeerde de club. Hij speelde een mager seizoen en vertrok naar Udinese. Daar brak hij later door en dwong een plek af in het Italiaans nationaal elftal.

Claudio Marchisio: Marchisio werd door Juventus uitgeleend. Hij kon niet voorkomen dat de club degradeerde. Zijn grote doorbraak beleefde hij bij Juventus. Na zijn goede ontwikkeling mocht hij namelijk terugkeren. Hij wordt gezien als een ‘box-to-boxspeler’.

Sebastian Giovinco: Giovinco werd ook uitgeleend door Juventus. In zijn eerste seizoen in de Serie A maakte hij zes doelpunten in 35 wedstrijden. In het seizoen 2007/2008 degradeerde de club naar de Serie B. Momenteel speelt hij in Canada bij FC Toronto.

Beste managers uit het verleden

Luciano Spalletti: Hij was tussen 1995 en 1998 coach van Empoli. Hij zorgde ervoor dat de club tweemaal promoveerde en weer in de Serie A mocht spelen. Het is uniek dat Empoli twee keer achter elkaar promoveerde. De club heeft veelal in de Serie C1 gespeeld.

Informatie

  • Plaats: Empoli
  • Stadion: Stadio Carlo Castellani
  • Opgericht: 1920
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: Azzurri

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioenschap Serie B 1x
  • Promotie naar Serie A 4x

Stadion

Stadio Carlo Castellani biedt plek aan ongeveer twintigduizend toeschouwers. De gemeente is eigenaar van het stadion. De naamgever is de speler die de meeste doelpunten ooit maakte voor Empoli. Het stadion dient ook voor atletiekwedstrijden.

Rivaliteit

Grote rivalen zijn Pisa en Siena. Ook Fiorentina is een grote rivaal. De derby tegen Fiorentina wordt ook wel de “derby dell’Arno” genoemd. Terwijl Empoli knokt om in de competitie te blijven probeert Fiorentina aansluiting te zoeken met de top van Italië.

Weetje

Pietro Terraciano was in de vijfde speelronde van dit seizoen de held van Empoli. De keeper zat vorig seizoen nog vaak op de tribune. Dit seizoen veranderde veel voor hem: de eerste keeper, Gabriel, keerde terug naar Milaan en de tweede keeper, Fulignati, raakte snel geblesseerd. Daardoor speelt Terraciano ineens. Tegen Milaan liet hij zien dat hij zeker ballen kan tegenhouden!

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus