award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Frosinone

Wedden op club

Bekijk alle wedstrijden
Frosinone logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Frosinone

Frosinone speelt voor de tweede keer achter elkaar in de Serie A. Het lijkt erop dat de club het dit jaar opnieuw moeilijk gaat krijgen. Op het moment van typen staat de club negentiende met vier punten voorsprong op de nummer laatst. Kan de ploeg zich handhaven? Profiteer van onze scherpe quoteringen en zet in op wedstrijden van Frosinone.

Een van de betere spelers van Frosinone is Daniel Ciofani. Zijn goal zorgde ervoor dat de club in 2015 promoveerde. Vorig seizoen maakte hij dertien doelpunten. Hoe gaat het dit seizoen met Ciofani verlopen? Volg de ontwikkelingen in de Serie A en zet in!

Geschiedenis

Wist je dat Frosinone ooit failliet is geweest? De club werd teruggeplaatst naar de regionale competitie, waar ze vier seizoenen verbleven. De club kent een lange geschiedenis op het derde niveau en in de regionale competitie. De club promoveerde voor het eerst naar de Serie B in het seizoen 2005/2006. Het stadion moest daardoor worden uitgebreid naar 10.000 zitplaatsen. Lang ging het goed. Zo werd de club knap tiende in 2007/2008. De club degradeerde in 2011 weer na laatste te hebben gestaan.

De club pakte in 2013/2014 de draad weer op. Na de play-offs te hebben gewonnen van Lecce promoveerde de club naar de Serie B. De ploeg speelde in 2014/2015 goed voetbal en vormde een geduchte concurrent voor clubs als Vicenza en Bologna. Frosinone presteerde boven verwachting en promoveerde naar het hoogste niveau. De club degradeerde na een seizoen alweer. Het hoogtepunt vormde misschien wel het gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Juventus. Frosinone bleef twee seizoenen lang in de Serie B. Op 16 juni 2018 promoveerde de club voor de tweede keer naar de Serie A. In de play-offs werd Palermo thuis verslagen met 2-0.

Beste spelers uit het verleden

Daniel Ciofani: Zoals eerder aangegeven maakte hij in 2014/2015 dertien doelpunten in de Serie B. Vorig seizoen maakte hij er negen. Bij Frosinone hoopt men dat hij weer in de dubbele cijfers gaat komen.

Marco Sportiello: De doelman is al wel eens opgeroepen voor het nationaal elftal van Italië. Hij wordt gezien als een groot talent die nog moet rijpen in de Serie A. Hij keept op leenbasis van Atalanta Bergamo, waar hij niet op speelminuten kan rekenen. Hij werd al eerder voor achttien maanden uitgeleend aan Fiorentina.

Luka Kranjc: De jonge Kranjc is Sloveens international. Hij is een verdediger die goed kan opbouwen. De club kreeg vorig seizoen slechts 47 doelpunten tegen uit 42 duels. Kranjc had een groot aandeel daarin.

Beste managers uit het verleden

Moreno Longo: De voormalige jeugdtrainer van Torino zorgde ervoor dat de club op de derde plaats eindigde in het seizoen 2017/2018. Ook dwong Frosinone promotie af na de play-offs te winnen. De jonge trainer werd al eerder geprezen toen Pro Vercelli in de Serie B bleef in 2016/2017.

Roberto Stellone: De club groeide onder zijn leiding. De club promoveerde naar de Serie B en even later zelfs naar het hoogste niveau. De club speelde tot dan toe nog niet eerder op het hoogste niveau. Frosinone kon zich niet handhaven. Stellone werd later trainer van Bari.

Informatie

  • Plaats: Frosinone
  • Stadion: Stadio Benito Stirpe
  • Opgericht: 1928
  • Clubkleuren: Geel/blauw
  • Bijnamen: Canarini, Giallazzurri

Achtergrondinformatie

Supporters

In 2015 maakte de politie zich grote zorgen om de club. Tijdens thuiswedstrijden stonden er in het oude stadion namelijk te veel mensen op de balkons van de flatgebouwen die grenzen aan het stadion. Het stadion was veel te klein om topploegen uit de Serie A te ontvangen.

Weetje

De legendarische wedstrijd was vorig seizoen tegen Palermo. Kort na rust scoorde Raffaele Maiello. In die wedstrijd trok de scheidsrechter maar liefst negen gele kaarten uit zijn borstzak. Spits Camillo Ciano besliste de wedstrijd met de 2-0. Frosinone, Parma en Empoli promoveerden naar het hoogste niveau. Crotone, Hellas Verona en Benevento degradeerden.

Stadion

Stadio Benito Stirpe biedt plek aan ongeveer zestienduizend mensen. Het stadion is tussen 2015 en 2017 verbouwd. De naamgever is een voormalige Italiaanse zakenman en ondernemer. De totale kosten van de constructie bedroegen ongeveer twintig miljoen euro.

Rivaliteit

De wedstrijden tussen AS Roma, Lazio Roma tegen Frosinone. Voor het eerst werd deze wedstrijd gespeeld in het seizoen 2015/2016. Beide clubs uit Rome zijn veruit de favoriet.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus