award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Akhisarspor

Wedden op Akhisarspor

Bekijk alle wedstrijden
Akhisarspor logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Akhisarspor

Ondanks de fraaie start van het seizoen met de overwinning in de Turkse Super Cup op Galatasaray, gaat het niet goed dit seizoen met Akhisarspor. Degradatie ligt op de loer en vooral in uitwedstrijden gaat het erg slecht met de ploeg.

Wat bij opvallend veel Turkse ploegen het geval is, wint ook Akhisarspor lastig in uitwedstrijden. Dit seizoen won het slechts twee van de dertien uitwedstrijden in de competitie. Gokken op uitwedstrijden van de ploeg kan dus mooie winsten opleveren.

Geschiedenis

Akhisarspor ontstond in 1970 uit een fusie tussen drie clubs. De ploeg speelt sinds 2012 voor het eerst in de Süper Lig en kende afgelopen seizoen hun absolute hoogtepunt. De ploeg groeide de afgelopen jaren uit tot een stabiele middenmoter en won afgelopen seizoen de Turkse Beker door Fenerbahçe te verslaan in de finale. Dit leverde ze dit seizoen een plekje in de Europa League op.

Noemenswaardige spelers

In het eerste seizoen in de Süper Lig leek Akhisarspor af te stevenen op degradatie. De ploeg stond rond de jaarwisseling stijf onderaan en had slechts drie wedstrijden gewonnen. In de winterstop kwam de Griek Theofanis Gekas echter over van Levante. De Griekse aanvaller was een enorm succes in Akhisar en scoorde twaalf keer in vijftien wedstrijden. De ploeg eindigde mede door zijn doelpunten op de veertiende plaats.

Noemenswaardige managers

Voor Hamza Hamzaoglu was Akhisarspor zijn grote doorbraak als trainer. Hamzaoglu promoveerde met de ploeg in 2012 naar de Süper Lig en hield ze op de been in het hoogste niveau. In 2014 werd hij opgepikt door het grote Galatasaray.

Informatie

  • Plaats: Akhisar
  • Stadion: Spor Toto Akhisarstadion
  • Opgericht: 1970
  • Clubkleuren: Groen/zwart
  • Bijnamen: Akigolar

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Turkse Beker 1x
  • Turkse Super Cup 1x
  • Kampioen 1. Lig 1x

Weetje

Akhisarspor is de tweede club uit de regio Manisa die de Süper Lig heeft bereikt.

Supporters

De Akigolar (Akigo’s) zijn de supporters van Akhisarspor. De groep werd in 1977 opgericht en staat bekend als een van de meest vreedzame supportersgroepen van het land.

Rivaliteit

De rivalen van Akhisarspor zijn Turgutluspor en Manisaspor. Beide ploegen komen ook uit de regio Manisa.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus