award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Istanbul Basaksehir

Wedden op Istanbul Basaksehir

Bekijk alle wedstrijden
Istanbul Basaksehir logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Istanbul Basaksehir

Het gaat voor de wind met Istanbul Basaksehir. De club staat op het moment van typen op de eerste plek. Weet Istanbul Basaksehir naaste belager Galatasaray van zich af te wenden? Volg de ontwikkeling in de Turkse competitie en plaats een rendabele weddenschap!

Bij Istanbul Basaksehir spelen veel oude bekenden. Wat dacht je van Robinho, Adebayor en Emre? Het werpt zijn vruchten af, want de club speelt momenteel voor het kampioenschap. Weten zij dit vol te houden? Volg de ontknoping en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Geschiedenis

Wist je dat Istanbul Basaksehir nog niet zo heel lang bestaat? De club is in 2014 opgericht onder deze naam. De club wilde een professionelere uitstraling en structureel meedoen om de landstitel. In het eerste seizoen in de Süper Lig lukte het Istnabul BB om meteen vierde te eindigen. Dat betekende meteen het recht om Europees voetbal te spelen. Dit werd geen succes: al in de derde voorronde van de competitie werd de club uitgeschakeld door AZ. In de competitie behaalde de club in 2015/2016 opnieuw een vierde plaats.

Op het moment van typen strijdt de club om de titel. De club staat drie punten los van Galatasaray met een wedstrijd minder gespeeld. Ook gaat Galatasaray nog op bezoek bij aartsrivaal Fenerbahce, die er alles aan gaat doen om Galatasary van de titel af te houden. Wie gaat er kampioen worden?

Noemenswaardige spelers

maakte furore bij Arsenal, en later bij Manchester City en Tottenham Hotspur. Dit seizoen draait het niet bij de spits.

Emre: Emre is nu al 22 jaar prof. Emre heeft zowel bij Galatasaray als bij Fenerbahce een mooi carrière gehad. Ook speelde hij vier jaar voor Inter Milaan, drie jaar voor Newcastle United en een jaar voor Atletico Madrid.

Robinho: Ook hij speelt op dit moment voor Istanbul Basaksehir. De oud-speler van Real Madrid en Manchester City kwam deze winter over van Sivasspor. Hij was vooral de grote ster bij Real Madrid en later in mindere mate bij Manchester City.

Noemenswaardige managers

Addullah Avci: Avci is sinds 2014 de trainer van Istanbul Basaksehir. Mede dankzij hem heeft de club Europees voetbal gehaald en eindigt het de laatste jaren steeds in de top vijf. Kan Instanbul BB de eerste plaats vasthouden?

Informatie

  • Plaats: Istanbul
  • Stadion: Fatih Terimstadion
  • Opgericht: 2014
  • Clubkleuren: Oranje/blauw
  • Bijnamen: De Uilen

Achtergrondinformatie

Stadion

Het Fatih Terimstadion biedt plek aan ongeveer achtienduizend mensen. Het stadion is vernoemd naar de populaire trainer Fatih Terim, die bijvoorbeeld met Galatasaray acht keer kampioen werd en de UEFA Cup won. In 2014 mocht de club voor het eerst het stadion gebruiken. Tijdens de eerste wedstrijd was de Turkse president Erdogan erbij. Hij scoorde een hattrick.

Weetje

Sinds de zomer is Abdullah Avci de trainer van Istanbul Basaksehir. Hij was ook al de trainer van deze Turkse club van 2007 tot 2011. Dat is vrij lang voor Turkse begrippen, waar bijvoorbeeld Philip Cocu het niet lang volhield. De directie heeft besloten een maximaal bedrag van twee miljoen te betalen voor een speler. Het werpt zijn vruchten af: de afgelopen vier jaar heeft de club telkens in de top vier gestaan.

Supporters

De supportersgroep noemt zich ook wel ‘de grijze uilen’. Gemiddeld trekt de club ongeveer vijfduizend man. Een paar jaar geleden was dit nog minder: er kwamen toen tweehonderd tot driehonderd toeschouwers opdagen voor thuiswedstrijden.

Rivaliteit

Istanbul Basaksehir heeft heel wat rivalen. Er zijn namelijk ontzettend veel Turkse clubs die in Istanbul gevestigd zijn. Voorbeelden zijn Fenerbahce, Galatasaray en Besiktas. Op dit moment is er een enorme rivaliteit tussen Istanbul Basaksehir en Galatasaray, omdat beide teams nog kampioen kunnen worden.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus