award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Barendrecht

Wedden op Barendrecht

Bekijk alle wedstrijden
Barendrecht logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Barendrecht

Het loopt dit seizoen niet lekker met Barendrecht. Op dit moment probeert de club uit alle macht nog te handhaven in de Tweede Divsisie. Gaat dit ze lukken? Volg de ontwikkelingen in de Tweede Divisie en plaats een rendabele weddenschap!

Jack van den Berg voelt dit seizoen de bui al hangen. De trainer van Barendrecht gaf aan dat het dit seizoen behoorlijk lastig gaat worden om te handhaven. Hoe eindigt de competitie? Volg de ontknoping en plaats een mooie weddenschap!

Geschiedenis

BVV Barendrecht is ontstaan nadat boer Jan Leeuwenburg toestond dat er op zijn land tegen een bal werd getrapt. Barendrecht heette voorheen DETO, wat weer een samenvoeging was van twee clubs die ook ‘in het wild’ speelden.

1997/1998 kan gezien worden als een van de beste seizoenen ooit voor de club. Barendrecht werd namelijk voor het eerst kampioen van de Hoofdklasse. Ronald Klinkenberg was de trainer in dat historisch seizoen. Hij had een mengeling van eigen jeugd, jongens van buitenaf en routeniers.

In 2008/2009 werd dit kunststukje herhaald: het werd weer kampioen van de hoofdklasse! Daarmee plaatste de club zich voor de Topklasse, de nieuwe landelijke amateurcompetitie. Barendrecht boekte wisselende successen in de Topklasse. Zo werd de club een keer tweede achter Katwijk en kreeg de club zes punten in mindering door een foutieve overschrijving.

In 2015/2016 is de club opnieuw een stapje omhoog gegaan. Onder trainer Adrie Poldervaart promoveerde de club naar de Tweede Divisie. Zowel de mannen als de vrouwen zijn actief op het hoogste niveau.

Noemenswaardige spelers

Pieter Vermaas – Vermaas was topscoorder in het kampioensjaar 1997/1998. Hij vormde met Stam een goed duo voorin. Vermaas maakte veertien doelpunten.

Alex van Dommelen – Alex van Dommelen werd topscoorder met negentien treffers. Mede dankzij hem bereikte Barendrecht de Topklasse in 2008/2009.

Noemenswaardige managers

Ronald Klinkenberg – Hij was de trainer van het team dat kampioen werd in 1997/1998. Ton Stam vond hem bloedfanatiek. Alleen winnen telde.

Jack van den Berg – Van den Berg is een oud-speler van Barendrecht. Niet alleen werd Barendrecht onder zijn leiding kampioen, ook werd in de voorbereiding van seizoen 2008/2009 Feyenoord verslagen met 2-1. Een totale afgang!

Adrie Poldervaart – Adrie Poldervaart is dit seizoen weggegaan bij Excelsior door een zeer slechte reeks. Bij Barendrecht boekte hij wel grote successen. Hij heeft er namelijk mede voor gezorgd dat Barendrecht dit seizoen Tweede Divisie speelt.

Informatie

  • Plaats: Barendrecht
  • Stadion: Sportpark de Bongers
  • Opgericht: 1926
  • Clubkleuren: Wit/rood
  • Bijnamen: Rood-witten

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Hoofdklasse 2x
  • Promotie naar Tweede Divisie 1x

Rivaliteit

De wedstrijden tegen Kozakken zijn altijd beladen. Zo moesten de supporters van Kozakken Boys met een verplichte buscombi naar Barendrecht komen, vanwege een gevaar voor de veiligheid. Kozakken Boys staat op dit moment een stuk hoger met een plek in de middenmoot.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus