award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op club

Het gaat dit seizoen niet lekker met Lienden. De club vecht op het moment van typen tegen degradatie. Lienden heeft de laatste wedstrijden veel verloren. Weet de club zich te handhaven? Volg de ontwikkeling van de Tweede Divisie en plaats een scherpe weddenschap!

Lienden heeft bekend gemaakt in de top van het amateurvoetbal te willen blijven. Zo heeft middenvelder Intezar zijn contract verlengd bij de club uit de Betuwe. Blijft de selectie ook volgend seizoen intact? Volg onze quoteringen nauwgezet en plaats een rendabele weddenschap!

Geschiedenis

Aan het begin van deze eeuw had niemand wat gehoord van FC Lienden. De club speelde toen in de vierde klasse van het zondagvoetbal. De club ontwikkelde zich razendsnel van een lokale dorpsclub naar een topamateurclub. Dit kwam door twee lokale ondernemers. Dankzij Hans Kraay Junior promoveerde de club razendsnel naar de Hoofdklasse. Lienden kon zich jarenlang handhaven op het hoogste amateurniveau. Het hoogtepunt was dat de club algeheel amateurkampioen van Nederland werd.

De laatste jaren raakte de club in verval. In 2013 probeerde Lienden al de stekker uit het zondagelftal te trekken vanwege een moeizame zoektocht naar hoofdsponsors. Toch ging men verder in de Topklasse. De club werd zelfs later tweemaal amateurkampioen.

Op dit moment is trainer Hans van de Haar op zoek naar hoofdsponsors om Lienden in de Tweede Divisie te houden. Hij wil met Lienden graag een doorstart maken. Het is dus een pure geldkwestie door te weinig sponsors. Er zijn waarschijnlijk weinig sponsors, omdat er minder supporters langs de lijn zijn bij een zondagsclub. Verder is Lienden ook echt een dorpsclub.

Noemenswaardige spelers

Youssef El Jebli – El Jebli speelde in 2014/2015 voor FC Lienden. Hij won met Lienden de Topklasse en het algeheel kampioenschap. Daarna vertrok hij voor slechts vijftigduizend euro naar De Graafschap. Op dit moment is hij een van de betere spelers van ‘de superboeren’. Met zijn techniek is hij een bepalende speler.

Romano Denneboom – Denneboom heeft slechts een seizoen bij Lienden gevoetbald, namelijk in 2012/2013. Hij heeft een mooie carrière gehad bij met name Willem II en FC Twente. Zo heeft hij ook een keer deel uitgemaakt van het Nederlands Elftal.

Noemenswaardige managers

Hans Kraay jr. – Kraay is maar liefst negen jaar trainer geweest van de club uit De Betuwe. Mede dankzij hem bereikte de dorpsclub de top van het amateurvoetbal. De trainer stopte bij Lienden nadat hij flink werd aangesproken op de tegenvallende resultaten. Dit heeft hem doen besluiten te stoppen bij Lienden.

Informatie

  • Plaats: Lienden
  • Stadion: Sportpark de Abdijhof
  • Opgericht: 1930
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Chelsea van de Betuwe

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Topklasse 2x

Rivaliteit

De wedstrijden tegen TEC zijn altijd leuk om naar te kijken. Beide clubs komen namelijk uit De Betuwe. In 2017 won TEC nog van FC Lienden.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus