award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

IJsselmeervogels

Wedden op IJsselmeervogels

Bekijk alle wedstrijden
IJsselmeervogels logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op IJsselmeervogels

Als je denkt aan Nederlandse amateurclubs denk je al gauw aan de IJsselmeervogels. Met zeven landstitels is het de succesvolste amateurclub in Nederland. Wedden op de ploeg is zeker een keer de moeite waard! De ploeg is in thuiswedstrijden dit jaar weer erg sterk.

De IJsselmeervogels scoren dit seizoen gemiddeld ruim twee wedstrijden per wedstrijd. Gokken op de ploeg kan zeker mooie quoteringen opleveren. Bij ons vind je alle informatie over bookmakers die je nodig hebt om te wedden op de Tweede Divisie.

Geschiedenis

In 1932 werd VVIJV opgericht, de voorloper van de IJsselmeervogels. De ploeg werd in 1975landelijk bekend met een halve finale-plek in de KNVB Beker. Onder anderen FC Groningen en AZ werden uitgeschakeld. In de halve finale werd met 6-2 verloren van FC Twente. Het jaar erop werd het voor het eerst algeheel amateurkampioen van Nederland.

Noemenswaardige spelers

Enkele bekende spelers die bij de IJsselmeervogels hebben gespeeld zijn: Joël Drommel, Kevin van Diermen, Pascal Bosschaart, Thomas Verheydt en Berry Powel.

Noemenswaardige managers

Een van de succesvollere managers in het verleden van de IJsselmeervogels is Jan Zoutman. Onder de leiding van Zoutman werden de IJsselmeervogels in 2010 en 2011 algeheel amateurkampioen van Nederland.

Informatie

  • Plaats: Spakenburg
  • Stadion: Sportpark De Westmaat
  • Opgericht: 1932
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Rooien, de Vogels

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Algeheel amateurkampioen van Nederland 7x
  • Landskampioen zaterdagamateurs 16x
  • Afdelingstitels 31x

Weetje

Door de knappe prestaties van de IJsselmeervogels in de beker van 1975 werd de ploeg uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in 1975. Het is de enige amateurploeg met die titel.

Sportpark

De IJsselmeervogels spelen op Sportpark De Westmaat, hetzelfde complex als buurman SV Spakenburg. Ruim 8000 toeschouwers kunnen er terecht om een mooie pot voetbal te zien.

Rivaliteit

De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg is de grootste amateurderby in Nederland. In 1987 ontplofte er een bom tijdens de wedstrijd, waardoor een grensrechter gewond raakte. De jaren erop werden de ploegen niet bij elkaar ingedeeld. Spakenburg en de IJsselmeervogels spelen allebei op Sportpark de Westmaat.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus