award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Spakenburg

Wedden op Spakenburg

Bekijk alle wedstrijden
Spakenburg logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Spakenburg

Spakenburg is een van de succesvolste amateurclubs van Nederland. De burgemeester van Bunschoten-Spakenberg rijkt bijna ieder jaar het kampioenschap uit aan de clubs aan de Westmaat. Dit seizoen lijkt Spakenburg niet kampioen te worden. Hoe hoog zullen zij eindigen? Volg de ontknoping en plaats een mooie weddenschap!

Spakenburg heeft ontzettend veel prijzen behaald in het amateurvoetbal. De club is meer dan tien keer kampioen geworden van de Tweede Divisie. Op dit moment staat de club van John de Wolf op een vijfde plek. Kan Spakenburg de derde plek behouden? Volg de ontwikkeling en plaats een mooie weddenschap!

Geschiedenis

Het succesjaar 1985

Dit seizoen is de beste uit de historie van Spakenburg. Na elf jaar werden ‘de blauwen’ weer kampioen. Spakenburg won ook de zaterdagtitel, door de andere concurrenten Kozakken Boys en GVVV te verslaan. Vervolgens werd Spakenburg ook amateurkampioen van Nederland. Dit bereikten zij door DHC uit Delft te verslaan. Nadat Spakenburg op voorsprong kwam wilde de trainer van DHC niet meer verder spelen vanwege een vermoeden van een elleboogstoot. Door te weigeren om de wedstrijd te hervatten werd Spakenburg uitgeroepen tot de kampioen en winnaar van de districtsbeker.

Landskampioen 2013/2014

Ook in 2013/2014 werd de club landskampioen! De manier waarop is indrukwekkend. Met zeventien nieuwe spelers werd het nieuwe seizoen gestart. Na drie wedstrijden kon de trainer al vertrekken. Assistent-trainer Jochem Twisker zorgde er voor dat het spel frisser oogde. In de ontzettend spannende competitie zijn Spakenburg en GVVV gezamenlijk bovenaan geëindigd, waardoor er een beslissingswedstrijd gespeeld moest worden. Zesduizend man op de tribune beleefden een gedenkwaardige wedstrijd. Kees Tol schoot de ‘Blauwen’ uiteindelijk naar de landstitel. Vervolgens werd Spakenburg ook amateurkampioen door AFC te verslaan.

Noemenswaardige spelers

Kees Tol: Tol had een groot aandeel aan het kampioenschap van 2013/2014 door in de beslissingswedstrijd een doelpunt te maken tegen GVVV. Ook in de beslissingswedstrijd voor het amateurkampioenschap was hij belangrijk.

Joop van de Groep: Van de Groep schoot de ‘Blauwen’ naar de 1-0 tijdens de beslissingswedstrijd voor het amateurskampioenschap.

Noemenswaardige managers

Piet van den Ham: Onder zijn leiding won Spakenburg in 1985 veel prijzen. Niet alleen werd Spakenburg kampioen, ook werd Spakenburg amateurkampioen van Nederland en won hij met Spakenburg de districtsbeker.

André Paus: Mede dankzij hem werd Spakenburg in 2011/2012 kampioen van de Topklasse. Het verschil tussen Rijnsburgse Boys en de ‘Blauwen’ was erg klein.

Informatie

  • Plaats: Milaan
  • Stadion: Sportpark De Westmaat
  • Opgericht: 1931
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: De Blauwen

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Algemeen Amateurkampioen 2x
  • Amateurkampioen (zaterdag) 4x
  • Afdelingskampioen14x

Weetje

De Westmaat is een sportpark waar twee Tweede Divisionisten zitten: IJsselmeervogels en Spakenburg. Spakenburg heeft een grote tribune en een lange staantribune er tegenover.

Supporters

Vorig jaar is Spakenburg kampioen geworden van de Derde Divisie. Het kampioenschap werd dan ook met de supporters uitbundig gevierd. Honderden fans waren aanwezig op het Spuiplein. De supporters van de grote concurrent IJsselmeervogels zijn blij dat de derby weer gespeeld kan worden.

Rivaliteit

De wedstrijden tegen IJsselmeervogels zijn altijd leuk om naar te kijken. De twee clubs grenzen letterlijk aan elkaar. In Spakenburg ben je of voor ‘rood’ of voor ‘blauw’. Tijdens de wedstrijden komen dan ook duizenden mensen op af.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus