award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

De Graafschap

Passie en een onvoorwaardelijke dosis strijd binnen de lijnen. Dat maakt het interessant om te wedden op De Graafschap.

Bekijk alle wedstrijden
De Graafschap logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op De Graafschap

Als de Superboeren in de Eredivisie spelen is er altijd sfeer. Op de Vijverberg en in uitwedstrijden wordt altijd gestreden tot de laatste minuut. De Graafschap zal, als echte cultclub, nooit opgeven. En met passie en strijd kun je veel bereiken.

Hoewel ze doorgaans onderin bungelen, kunnen de Doetinchemmers gerust gezien worden als stuntploeg. Interessante noteringen dus! Bekijk welke bookmakers de meest gunstige odds bieden en boek een mooie winst door te wedden op De Graafschap!

Geschiedenis

De Graafschap is opgericht in 1954. De Doetinchemse club staat vooral bekend om haar Achterhoekse mentaliteit en gemoedelijke sfeer.  

Beste spelers uit het verleden

Er hebben aardig wat goede voetballers gespeeld bij De Graafschap. Bekende buitenlandse voetballers die in Doetinchem hebben gevoetbald zijn Oussama Assaidi en Lasse Schöne. Ousamma Assaidi speelde later ook nog voor Liverpool en Stoke City. Lasse Schöne, inmiddels vooral bekend van Ajax, speelde van 2006 tot 2008 70 wedstrijden voor de Superboeren.

Ook hebben een aantal goede Nederlandse voetballers bij De Graafschap gespeeld. Zo speelden zowel Siem als Luuk de Jong hun wedstrijden in de Achteroek. Siem de Jong speelde alleen voor de jeugdelftallen en Luuk de Jong maakte ook daadwerkelijk zijn profdebuut voor de club. Daarnaast heeft Hans Kraay jr. er wedstrijden gespeeld.

Misschien wel de bekendste voetballer die voor de blauw-witte zebra’s uitkwam is Klaas-Jan Huntelaar. In de jeugd speelde hij al van 1994 tot 2000 bij de Superboeren, maar daarna transfereerde hij naar de jeugd van PSV. Daar werd hij in 2003 verhuurd aan De Graafschap, maar dat liep uit op een teleurstelling. Hij speelde in 2003 maar 9 wedstrijden waarin hij niet wist te scoren.

Beste managers uit het verleden

Het beste resultaat ooit is een 8e plaats in 1997 in de Eredivisie. Dit werd behaald onder Fritz Korbach. Met 926 wedstrijden onder zijn naam, bij voornamelijk Eredivisieclubs, is hij de meest ervaren voetbaltrainer die in Nederland actief was.

Een andere bekende coach is Peter Bosz. Hij was coach van 2002 tot 2003, maar dit was geen succes want de club degradeerde.

Informatie

  • Plaats: Doetinchem
  • Stadion: De Vijverberg
  • Opgericht: 1954
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: Superboeren, blauw-witte Zebra’s, Trots van de Achterhoek

Achtergrondinformatie

Supporters

De Graafschap kent meerdere supportersverenigingen waarvan de Superboeren de enige officiële is. Daarbij zijn er dus ook een aantal groepen met vooral fanatieke aanhang die zorgen voor sfeeracties. Daarbij zitten de fanatieke supporters vooral op de Spinnekop: de tribune van de harde kern. Verder springen de enorme spandoeken van de Brigata Tifosi in het oog en krijgen af en toe zelfs internationale aandacht!

Rivaliteit

De grootste rivaliteit heeft de club met Vitesse. De wedstrijden worden ook wel de Derby van het Oosten genoemd. Het gaat hierom vaak om het verschil in mentaliteit tussen de hoofdstad van Gelderland en de Achterhoekse regio.

Eigenaar

De club is eigendom van de eigen stichting.

Prijzenkast

  • Eerste Divisie 3x

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren