award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Serie A

De Serie A is de hoogste Italiaanse voetbal competitie. Er wordt door 20 clubs gestreden om de scudetto: een schildje dat alleen pronkt op het shirt van de kampioen. Italianen spelen met eergevoel en een enorme vechtlust, wat vaak uitmondt in opmerkelijke wedstrijden

Bekijk alle wedstrijden
Serie a logo

Serie A programma

Het Serie A programma staat iedere ronde in ieder seizoen weer vol met op voorhand boeiende wedstrijden. Er zijn veel grote clubs die tegen elkaar spelen en ook de middenmoot is van een aardig hoog niveau. Iedereen kan van iedereen winnen. En dat is precies wat de Italiaanse competitie leuk maakt om naar te kijken … en om op te wedden.

Bekijk & vergelijk de quoteringen

Van oudsher hebben Italiaanse teams een defensieve instelling en spelen ze op de counter, maar tegenwoordig zijn er ook meer dan genoeg aanvallende ploegen in de competitie te vinden. Spannende wedstrijden, maar de uitslagen zijn moeilijk te voorspellen. En dat zien we terug in de variërende odds bij de bookmakers. Bekijk, vergelijk en ontdek de meest waardevolle bet.

Over de Serie A

De Serie A is de hoogste voetbalcompetitie van Italië. Twintig clubs spelen er om de kampioensschildje: de scudetto. Het equivalent van de Nederlandse kampioensschaal. De onderste drie clubs in de stand degraderen. De competitie is als vierde gerangschikt op de UEFA ranglijst, waardoor er drie ploegen zich rechtstreeks en ééntje via de voorrondes zich kunnen plaatsen voor de Champions League. Nummers vijf en zes stromen in de laatste kwalificatieronde van de Europa League in.

Serie A stand & teams

De Serie A kent een aantal grote teams die ieder jaar opnieuw op de bovenste plekken in de stand te vinden zijn, met Juventus als absolute topploeg. Zij krijgen doorgaans concurrentie van clubs als Internazionale en AC Milan, Napoli en AS Roma, maar de laatste jaren is Juventus bijzonder dominant als het gaat om het winnen van landstitels.

Zet in & win!

Italiaanse wedstrijden hebben meestal wel een paar mooie odds, omdat ze niet makkelijk te voorspellen zijn. Lees je dus goed in, bekijk de afgelopen Serie A uitslagen en het aankomende programma, check welke ploegen er in vorm zijn, ga na wie er topscorer is en leg zo de basis voor een mooie winst. Want een goed begin, is het halve werk.

Achtergrond

  • Land: Italië
  • Opgericht: 1898
  • Aantal teams: 20
  • Wedden gelegaliseerd: Ja, sinds 2010
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 2
Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus