award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Serie A

De Serie A is de hoogste Italiaanse voetbal competitie. Er wordt door 20 clubs gestreden om de scudetto: een schildje dat alleen pronkt op het shirt van de kampioen. Italianen spelen met eergevoel en een enorme vechtlust, wat vaak uitmondt in opmerkelijke wedstrijden

Bekijk alle wedstrijden
Serie a logo

Serie A programma

Het Serie A programma staat iedere ronde in ieder seizoen weer vol met op voorhand boeiende wedstrijden. Er zijn veel grote clubs die tegen elkaar spelen en ook de middenmoot is van een aardig hoog niveau. Iedereen kan van iedereen winnen. En dat is precies wat de Italiaanse competitie leuk maakt om naar te kijken … en om op te wedden.

Bekijk & vergelijk de quoteringen

Van oudsher hebben Italiaanse teams een defensieve instelling en spelen ze op de counter, maar tegenwoordig zijn er ook meer dan genoeg aanvallende ploegen in de competitie te vinden. Spannende wedstrijden, maar de uitslagen zijn moeilijk te voorspellen. En dat zien we terug in de variërende odds bij de bookmakers. Bekijk, vergelijk en ontdek de meest waardevolle bet.

Over de Serie A

De Serie A is de hoogste voetbalcompetitie van Italië. Twintig clubs spelen er om de kampioensschildje: de scudetto. Het equivalent van de Nederlandse kampioensschaal. De onderste drie clubs in de stand degraderen. De competitie is als vierde gerangschikt op de UEFA ranglijst, waardoor er drie ploegen zich rechtstreeks en ééntje via de voorrondes zich kunnen plaatsen voor de Champions League. Nummers vijf en zes stromen in de laatste kwalificatieronde van de Europa League in.

Serie A stand & teams

De Serie A kent een aantal grote teams die ieder jaar opnieuw op de bovenste plekken in de stand te vinden zijn, met Juventus als absolute topploeg. Zij krijgen doorgaans concurrentie van clubs als Internazionale en AC Milan, Napoli en AS Roma, maar de laatste jaren is Juventus bijzonder dominant als het gaat om het winnen van landstitels.

Zet in & win!

Italiaanse wedstrijden hebben meestal wel een paar mooie odds, omdat ze niet makkelijk te voorspellen zijn. Lees je dus goed in, bekijk de afgelopen Serie A uitslagen en het aankomende programma, check welke ploegen er in vorm zijn, ga na wie er topscorer is en leg zo de basis voor een mooie winst. Want een goed begin, is het halve werk.

Achtergrond

  • Land: Italië
  • Opgericht: 1898
  • Aantal teams: 20
  • Wedden gelegaliseerd: Ja, sinds 2010
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 2

Alle Serie A clubs & pagina's

Lecce logo
Lecce

Wedden op Lecce kan heel wat opleveren, aangezien de club in veel wedstrijden als underdog wordt gezien. Ontdek snel de beste quoteringen voor komende wedstrijden!

Bekijk wedstrijden
Hellas Verona logo
Hellas Verona

De laatste jaren is de club zowel in de Serie A als Serie B te vinden ... Kan het zich nu wel handhaven? Maak het seizoen nu extra spannend door slim te wedden op Hellas Verona!

Bekijk wedstrijden
Brescia logo
Brescia

Brescia wordt gezien als één van de ploegen die gaat strijden om lijfsbehoud. Dat heeft vaak hoge quoteringen tot gevolg. Benieuwd? Je checkt ze hier.

Bekijk wedstrijden
Inter Milaan logo
Inter Milaan

Als Italiaanse grootmacht is wedden op Inter Milaan nog steeds populair. De resultaten vallen de laatste jaren echter vaak tegen. Kan de ploeg de weg omhoog weer vinden?

Bekijk wedstrijden
Genoa logo
Genoa

Als echte middenmoter in de Serie A weet deze oude club regelmatig wedstrijdjes te winnen - maar ook te verliezen. Kortom, de wedstrijden kennen vaak mooie odds waardoor wedden op Genoa een interessante optie is!

Bekijk wedstrijden
Frosinone logo
Frosinone

Het relatief kleine clubje speelt nog niet zo lang in de Serie A en wordt daardoor gezien als gedoodverfde degradatiekandidaat. Of weet het team toch te verrassen komende wedstrijd? Bekijk de odds en begin met wedden op Frosinone!

Bekijk wedstrijden
Fiorentina logo
Fiorentina

Maak kennis met de ploeg in het kenmerkende paarse tenue! Ontdek de meest verrassende odds die wedden op Fiorentina extra spannend maken. Iedere speelronde opnieuw. Bekijk ze nu!

Bekijk wedstrijden
Empoli logo
Empoli

Deze Italiaanse club jojoot op en neer tussen de Serie A en de op één na hoogste voetbalcompetitie. Spektakel gegarandeerd. Bovendien kennen de wedstrijden mooie odds die wedden op Empoli zeer interessant maken!

Bekijk wedstrijden
Chievo Verona logo
Chievo Verona

De geschiedenis van de club wordt gekenmerkt door schandelen. Maar vergaat het ze op het veld? Bekijk de odds voor de komende wedstrijden en begin direct met wedden op Chievo Verona!

Bekijk wedstrijden
Cagliari logo
Cagliari

Is de Italiaanse club gedoemd om te degraderen of kan het verrassen met een plek in de middenmoot? Bekijk de odds voor komende wedstrijden en begin direct met wedden op Cagliari!

Bekijk wedstrijden
Bologna logo
Bologna

Deze Italiaanse club kent een rijke historie vol prijzen, maar is de laatste jaren op een heel ander strijdtoneel te vinden: die onderin de ranglijst. Benieuwd naar hun kansen? Check de odds voor komende wedstrijd en begin meteen met wedden op Bologna!

Bekijk wedstrijden
Atalanta Bergamo logo
Atalanta Bergamo

De club die het van degradatiekandidaat schopte tot serieuze subtopper om rekening mee te houden. Een inspirerend verhaal dat ook wedden op Atalanta Bergamo extra spannend maakt!

Bekijk wedstrijden
Udinese logo
Udinese

De Italiaanse club uit Udine bivakkeert de laatste jaren veelal in de middenmoot en wint vanuit die positie haar wedstrijdjes voornamelijk van de onderste ploegen. Maar dat neemt niet weg dat ze niet kunnen stunten tegen de grote jongens. Benieuwd naar de kansen? Check de odds en begin direct met wedden op Udinese!

Bekijk wedstrijden
Torino logo
Torino

De club uit Turijn is inmiddels meer dan een middenmoter. Het weet grote wedstrijden te winnen, maar ook van de onderste ploegen te verliezen. Kortom, altijd mooie wedstrijden met interessante odds. Bekijk de meest gunstige en start meteen met wedden op Torino FC!

Bekijk wedstrijden
Napoli logo
Napoli

De club uit Napels kende met o.a. Diego Maradona in de gelederen een aantal grote successen. Vandaag de dag is het weer terug in de top van het Italiaanse voetbal, waardoor steeds meer mensen graag wedden op Napoli.

Bekijk wedstrijden
SPAL logo
SPAL

De club uit Ferrara geldt ieder seizoen als degradatiekandidaat, maar weet al een paar jaar te overleven in de serie A. Kan de ploeg zich dit seizoen opnieuw handhaven? Maak de wedstrijden extra spannend door te wedden op SPAL!

Bekijk wedstrijden
Sassuolo logo
Sassuolo

De club speelt pas een aantal jaar in de Serie A, maar heeft zich inmiddels gemanifesteerd als een middenmoter om toch rekening mee te houden. En dat zie je terug in de odds bij verschillende bookmakers wanneer je wilt gaan wedden op Sassuolo.

Bekijk wedstrijden
Sampdoria logo
Sampdoria

Wedstrijden van deze club zijn lastig te voorspellen, maar dat levert wel altijd interessante odds op! Bekijk de quoteringen van aankomende speelronde, duik in de statistieken en begin direct met wedden op Sampdoria!

Bekijk wedstrijden
Parma logo
Parma

De club staat bol van verrassingen. Waar het in de jaren '90 nog Europese successen boekte, speelde het enkele jaren geleden nog in de krochten van het Italiaanse voetbal en inmiddels zijn ze weer terug in de Serie A. Wedden op Parma is daarom altijd spannend.

Bekijk wedstrijden
Lazio logo
Lazio

Als gevaarlijke subtopper in de Italiaanse competitie is wedden op Lazio een populaire optie voor mensen die gokken op voetbal, want de wedstrijden kennen over het algemeen spannende quoteringen. Benieuwd?

Bekijk wedstrijden
Juventus logo
Juventus

Juve is één van de grootste clubs van Italië én Europa. Dat alleen al maakt het sterrenensemble populair om op te gokken, maar vooral de statistieken die de ploeg overlegt maakt wedden op Juventus een interessante optie. Benieuwd naar de odds?

Bekijk wedstrijden
AS Roma logo
AS Roma

De Romeinen zijn tegenwoordig constant terug te vinden in de top van het Italiaanse voetbal, maar kunnen zij Juventus van de troon stoten als landskampioen? Bekijk de odds voor komende wedstrijden, start direct met wedden op AS Roma en maak het seizoen extra spannend!

Bekijk wedstrijden
AC Milan logo
AC Milan

Als één van de grootste clubs in Europa stelt de club uit Milaan de afgelopen jaren wel een beetje teleur. Maar dat maakt wedden op AC Milan er niet minder spannend op. Integendeel zelfs! De quoteringen zijn nog nooit zo scherp geweest. Ontdek ze allemaal!

Bekijk wedstrijden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam