award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ondanks dat veel vechtsporten ontzettend in de lift zitten, is boksen nog steeds de meest populaire vechtsport. Ook bij de bookmakers is boksen nog altijd het meest populair. Mede door het gevecht tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather en de zilveren medaille van Nouchka Fontijn staat de vechtsport ook in Nederland weer op de kaart. En dus is ook het wedden op boksen weer erg in trek.

Mogelijkheden bij wedden op boksen

Net als bij de meeste sporten is het voorspellen van de winnaar, in dit geval van een gevecht, de populairste optie. Er is overigens bij boksen is er een gelijkspel mogelijk, maar dit gebeurt slechts zelden. Naast het wedden op de winnaar van een hele wedstrijd, kun je ook op de winnaar van een bepaalde ronde inzetten. Dit kun je ook live, tijdens de wedstrijd, doen.

Bij het wedden op boksen kun je het ook over de zogeheten over/under weddenschap hebben. In de vechtsport voorspel je echter niet het aantal doelpunten in een wedstrijd, maar het aantal rondes dat de wedstrijd duurt. Denk je dat het gevecht de volle 12 rondes gaat duren? Dan kun je gokken op ‘Fight to go the distance’.

Tenslotte kun je ook nog gokken op de manier waarop er gewonnen wordt. Zo kan een gevecht eindigen in een knock-out, technische knock-out of een diskwalificatie.

wedden op boksen

Boks evenementen

Momenteel zijn er vier organisaties die erkend worden door de International Boxing Hall of Fame als ‘ major world championship groups’. Deze organisaties geven allen wereldtitels uit, waar om gebokst kan worden. Deze organisaties zijn de World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organisation (WBO) en de International Boxing Federation (IBF). Er zijn verschillende gewichtsklassen, met verschillende wereldkampioenen.

Ook op de Olympische Spelen wordt er al sinds 1904 gevochten om medailles. Sinds 2012 wordt er ook bij de vrouwen gebokst op de Spelen.

Het gokken op boksen is het populairst bij de grootste bokswedstrijden, zoals wereldtitelgevechten. Tegenwoordig is het echter mogelijk om op bijna iedere bokswedstrijd te gokken. Vooral online zijn je opties zeer uitgebreid.

Bekende namen & teams

Bij het grote publiek is Muhammad Ali ongetwijfeld de grootste boxer allertijden. Ali vocht 61 officiële gevechten, waarvan hij er 56 won. In totaal was hij 2048 dagen Wereldkampioen zwaargewicht bij het WBA en 3045 dagen bij het WBC. Daarnaast won hij in 1960 goud op de Olympische Spelen in Rome.

In wat meer recentere tijden zijn Mike Tyson, Floyd Mayweather, Manny Pacquiao bekende boksers.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.