award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Premier League

De Premier League is de competitie van Engeland (en Wales) en geldt als één van de sterkste voetbalcompetities van Europa. Zo niet, van de wereld. In deze voetbalcompetitie worden regelmatig knotsgekke derby’s gespeeld. Met verrassende uitslagen.

Bekijk alle wedstrijden
Logo Premier league

Premier League wedstrijden

Geen wedstrijden

Premier League schema

Het Premier League schema zit weer boordevol boeiende wedstrijden! Dat kan ook niet anders met al die grote clubs op relatief kleine afstand van elkaar. Spektakel gegarandeerd op de Engelse velden, dus. Iedere speelronde opnieuw. En dat zijn er heel wat, want de competitie telt maar liefst twintig mooie clubs met al even mooie bijnamen!

Bekijk de odds

In de Engelse competitie vind je doorgaans bovenin de stand grote clubs met enorme budgetten, waar kleinere clubs veelal in de middenmoot of in de onderste regionen bivakkeren. Maar dat neemt niet weg dat zij niet kunnen winnen van de grote jongens. Integendeel zelfs. Dankzij de enorme tv gelden die ze jaarlijks opstrijken, krijgen ook de kleinere teams een behoorlijke selectie op de been en zijn er altijd wel verrassingen in de maak. En dus liggen er kansen voor een paar mooie bets!

In een notendop

Machtige clubs. Sterspelers. Strijd op het veld. Kolossale stadions tot aan de nok toe gevuld met supporters. Voetbal op grote schermen in de pubs. Dat is de English Premier League (EPL) in een notendop. Het geldt als één van de mooiste en zwaarste competities, met niet één of twee topploegen – maar inmiddels wel zes. Dat maakt de strijd om de titel alleen maar heftiger en spannender. Er kan echt van alles gebeuren. Daarom is de Engelse competitie ook bijzonder populair onder liefhebbers – en gokkers.

FA Premier League clubs

Als je aan de Premier League clubs denkt, denk je al gauw aan de grote vier: Manchester United, Chelsea, Liverpool en Arsenal. Maar inmiddels hebben ook Tottenham Hotspur en Manchester City zich stevig in dat rijtje genesteld en doen zij, met scores en uitslagen die er niet om liegen, ook mee om de prijzen. En natuurlijk is het ook onderin ieder jaar weer spannend. Welke ploegen degraderen naar de Championship? En welke bekende namen weten aan het eind van het seizoen weer te promoveren?

Ontdek de mogelijkheden bij de bookies

Wil je wedden op de Premier League? Op de uitslagen van matches of op wie zich straks topscorers mogen noemen? Of gewoon op wie er kampioen wordt? De mogelijkheden bij de verschillende bookmakers zijn eindeloos. En bij grote wedstrijden en/of derby’s kun je vaak gebruik maken van mooie promoties!

Achtergrond

  • Land: Engeland
  • Opgericht: 1992
  • Aantal teams: 20
  • Wedden gelegaliseerd: Ja, sinds 2005
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 9
Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus