award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Naast voetbal is ook tennis enorm populair om op te wedden. Ook bij deze sport zijn er namelijk haast wekelijks wedstrijden en toernooien waar je op in kunt zetten. Naast dat het een individuele sport is, en er dus afgezien van het dubbelspel geen teams zijn, wordt er ook op drie verschillende ondergronden gespeeld wat een extra dimensie geeft aan de wedstrijden. Zo wordt er op gras gespeeld, maar ook op gravel en hardcourt. Iedere ondergrond kent weer eigen specialisten. En dat is precies wat wedden op tennis zo interessant kan maken.

Benieuwd naar de odds? Bekijk de quoteringen voor komende wedstrijden bij onze bookmakers en profiteer nu van mooie bonussen!

Grote evenementen

De grootste toernooien in het tennis zijn, zowel bij de mannen en vrouwen, de vier ‘Grand Slams’: de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Deze worden jaarlijks gehouden. Daarnaast kun je ook op de ATP-toernooien wedden bij de mannen en de WTA-toernooien bij de vrouwen. Hoewel het mooie odds oplevert, wordt wedden op tennis op lager niveau vaak afgeraden, omdat de wedstrijden hier heel onvoorspelbaar zijn. Naast de Grand Slams strijden de beste acht mannen en vrouwen jaarlijks in de ATP- en WTA finals. Bij de mannen is dit toernooi de laatste jaren in Londen en bij de vrouwen in Singapore.

wedden op tennis

Mogelijkheden bij het wedden op tennis

Natuurlijk kun je bij de toernooien en wedstrijden gokken op wie er gaat winnen, maar bij tennis is er nog veel meer om op in te zetten. Zo kun je ook gokken op het aantal games of sets dat een wedstrijd gaat duren. Bij de meeste toernooien duurt een wedstrijd maximaal drie sets, maar bij mannenwedstrijden op Grand Slams kunnen de wedstrijden wel vijf sets duren. Denk je dus dat twee spelers erg aan elkaar gewaagd zijn, dan is het slim op veel sets of games in te zetten.

Bekende namen

Bij de mannen zijn de drie grootheden in het huidige tennis Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic. Met name de eerste twee zijn echt enorme legendes in het tennis. Zo heeft Federer al twintig Grandslams op zijn naam staan, Nadal zeventien en Djokovic vijftien. De drie spelers naderen allen langzaam het eind van hun carrière dus in de komende jaren zullen er nieuwe namen opstaan bij het mannentennis. Interessant om in de gaten te houden, zodat je nu nog kunt profiteren van mooie odds bij wedstrijden van opkomende talenten.

Bij de vrouwen draait het in Nederland nu allemaal om Kiki Bertens. Na haar historische overwinning het WTA-toernooi in Madrid steeg Bertens tot op de vierde plek in de WTA-rankings. Hiermee is de pas 27-jarige Wateringse de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisster ooit. Bertens won nog nooit een Grand Slam, maar kwam in 2016 in de halve finale van Roland Garros en in 2018 in de kwartfinale van Wimbledon. Dat maakt Kiki ook een populaire optie voor de mensen die willen wedden op tennis.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.