award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

PSV

Wedden op PSV is populair. Niet per se vanwege de odds, maar wel vanwege het stabiele spel dat de ploeg uit Eindhoven wekelijks op de mat legt.

Bekijk alle wedstrijden
PSV logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op PSV

PSV is natuurlijk één van de grote drie. Één van de topclubs uit de Nederlandse Eredivisie. Het heeft de afgelopen jaren met, voor Nederlandse begrippen, met vrij defensief voetbal keurige resultaten behaald en doet daarmee ieder jaar ook weer mee om de titel.

Dankzij die speelwijze is wedden op PSV behoorlijk populair. De quoteringen voor een winstpartij van de club zijn niet bijster hoog, waardoor er vaak met gecombineerde bets ingezet wordt op wedstrijden van de Eindhovenaren. De ploeg geldt daarin als zekerheidje en kleine multiplier van de mogelijke winst. Benieuwd naar de odds? Bekijk hierboven de beste quoteringen van diverse bookmakers.

Geschiedenis

Philips Sport  Vereniging is opgericht in 1913 als voetbalclub voor de medewerkers van Philips. Daarbij was het in eerste instantie dan ook een club voor alleen medewerkers, maar vanaf 1928 konden ook mensen buiten het bedrijf lid worden. Daarbij speelt het al vanaf 1926/27 onafgebroken op het hoogste niveau en behaalde het grote successen.

Beste spelers uit het verleden

Bij PSV hebben in het verleden veel goede voetballers gespeeld. Dit komt mede door de goede jeugdopleiding als door goed scoutingsbeleid. Zo bezit PSV een bijzonder record. Namelijk de speler met de meeste eredivisiegoals ooit speelde voor de Eindhovenaren. Willy van der Kuijlen speelde 528 wedstrijden voor de club en van de 311 keer dat hij scoorde in zijn carrière maakte hij er 308 voor PSV. Met zijn goals haalde de ploeg veel prijzen en verdiende van de Kuijlen een standbeeld voor het Philips stadion.

Dat PSV veel hele goede aanvallers heeft gehad mag dan ook gezegd worden.. Twee van de beste spitsen ooit van Brazilië speelde ooit hun wedstrijden voor PSV, namelijk Romário en Ronaldo Lima. Ronaldo speelde maar 46 wedstrijden voor de club, maar daarin was hij zo goed dat hij een transfer verdiende naar Barcelona. Romário was ook een ongekend goede voetballer. Hij werd drie seizoenen achtereenvolgend topscorer van PSV en zorgde voor meerdere landskampioenschappen. Ook Ruud van Nistelrooij mag niet vergeten worden in dit lijstje. Met de vele doelpunten die hij scoorde zorgde hij voor grote successen bij de club.

Als laatste mag niet vergeten worden Ruud Gullit. De geweldige middenvelder zorgde met zijn scorend vermogen en aanwezigheid op het veld voor twee kampioenschappen bij PSV. Hij werd dan ook voetballer van het jaar. Toen hij verkocht werd aan AC Milan voor 17 miljoen gulden was hij de duurste transfer ooit.

Beste managers uit het verleden

Als traditionele top 3 club haalde PSV veel prijzen. Er waren dan ook goede managers nodig om die prijzen te behalen. Onder leiding van Kees Rijvers werd tussen 1972 en 1980 3 keer de Eredivisie gewonnen. Daarnaast lukte het Rijvers om de UEFA Cup de behalen met PSV. Een bijzondere prestatie.

Een andere zeer succesvolle trainer met PSV was Guus Hiddink. In twee periodes lukte het Guus Hiddink om veel prijzen te pakken met PSV. Zo behaalde hij met PSV 6 landskampioenschappen over 2 periodes. Ook op internationaal vlak was Hiddink succesvol. Het lukte hem om in 1988 de Europacup 1 te winnen. Daarmee is hij de meest succesvolle trainer in Nederland ooit.

Informatie

 • Plaats: Eindhoven
 • Stadion: Philips Stadion
 • Opgericht: 1913
 • Clubkleuren: Rood/wit
 • Bijnamen: Red White Army, Boeren, Lampjes

Veelgestelde vragen over PSV

Je kan wedden op PSV via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op PSV. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op PSV afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op PSV.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op PSV wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op PSV aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op PSV kan je vinden op de clubpagina van PSV.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor PSV. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op PSV met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van PSV met elkaar vergelijken op de clubpagina van PSV.

Er zijn verschillende bonussen voor PSV. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op PSV met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van PSV met elkaar vergelijken op de clubpagina van PSV.

Achtergrondinformatie

Weetje

In het seizoen van 1955 werd PSV de eerste Nederlandse club die deelnam aan de Europa Cup voor landskampioenen. Ze werden het seizoen daarvoor geen kampioen, maar Willem II dat dat jaar kampioen was had geen belangstelling voor het toernooi. Daarop werd nummer 2 PSV aangewezen als deelnemer aan het toernooi

Supporters

PSV kent twee officiele supportersverenigingen. Een van de supportersclubs is de oudste supportersvereniging van Nederland. De andere is opgericht in 2001 en organiseert vooral de sfeeracties. PSV beschikt over een maximum van 29000 seizoenkaarthouders en hebben een wachtlijst die dat overschrijdt. Zo hebben ze altijd kaarten voor vrije verkoop.

Rivaliteit

Vooral de wedstrijden met Ajax zijn altijd beladen. Doordat deze wedstrijden altijd belangrijk zijn voor het kampioenschap heeft dit ervoor gezorgd dat er een heuse rivaliteit is ontstaan tussen de clubs.

Prijzenkast

 • Landskampioen 24x
 • KNVB Beker 9x
 • Johan Cruijff Schaal 9x
 • Europacup 1/ Champions League 1x
 • Europacup 2 / UEFA Cup 1x
 • Europese Supercup 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.