award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Barcelona

Één van de grootste clubs van Spanje. En van de wereld. Bekend om haar sprankelende tiki-taka voetbal met veel doelpunten. Wedden op FC Barcelona biedt volop kansen.

Bekijk alle wedstrijden
FC Barcelona logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Barcelona

Dankzij technisch zeer begaafde spelers, grote talenten en een aantal supersterren weet FC Barcelona nagenoeg al haar tegenstanders te domineren. Hoewel de club de laatste jaren niet meer zo dominant is als een paar jaar terug, geldt het nog steeds als één van de beste clubs van Spanje, Europa en misschien wel de wereld.

Wedden op FC Barcelona is dan ook razend populair. Omdat de quoteringen voor een overwinning niet bijzonder hoog zijn (Barca is immers nagenoeg altijd favoriet), is gokken op kenmerken van wedstrijden vaak een beter idee. Op doelpunten of corners, bijvoorbeeld. Je kunt wedstrijden van de ‘Blaugrana’ natuurlijk ook gebruiken om het totaal van je gecombineerde bet wat op te schroeven.

Geschiedenis van FC Barcelona

Samen met Real Madrid en Athletic Club is FC Barcelona een van de oprichters van La Liga. De Catalaanse club werd in 1899 opgericht en heeft talloze prijzen in de wacht gesleept. Voor de Catalaanse bevolking is Barca ook zeer belangrijk. Zeker toen de strenge Franco aan de macht was, was de club een symbool voor een eigen identiteit en drang naar onafhankelijkheid. Zit je vandaag de dag in het Camp Nou, dan is de kans groot dat je de kreet ‘Viva la independencia!’ nog vaak voorbij hoort komen.

Beste spelers uit het verleden

Bij FC Barcelona hebben talloze legendarische voetballers gespeeld, teveel om op te noemen. Maar als Nederlanders moeten we Johan Cruijff er natuurlijk uitpikken. In augustus 1973 tekende Johan Cruijff bij de Blaugrana. In zijn eerste jaar bij de club hielp hij Barcelona aan de eerste landstitel in veertien jaar. Verder won hij de Copa del Rey en werd hij Europees voetballer van het jaar bij de Catalanen.

Enkele andere legendes van FC Barcelona zijn: Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Carles Puyol, Romario, Pep Guardiola, Andoni Zubizarreta, Diego Maradona, José Mari Bakero en Ronaldinho. Dit is echter maar een kleine greep uit een enorme lijst.

Beste managers uit het verleden

De tijd van Frank Rijkaard bij FC Barcelona zal velen nog vers in het geheugen liggen. Weinig fans waren enthousiast toen Rijkaard in 2003 bij Barca tekende. Met de aankoop van Ronaldinho werd FC Barcelona echter tweede in het debuutseizoen van Rijkaard. In de jaren erop werd de club één van de reuzen in het Europese voetbal. Onder Rijkaard pakte Barcelona twee keer het kampioenschap in La Liga, de Champions League en twee Spaanse Supercups.

Toch heeft een iemand zich echt onsterfelijk gemaakt; Johan Cruijff. Toen Cruijff het roer overnam was de club in crisis, maar onder zijn leiding domineerde Barcelona het voetbal in de vroege jaren ’90. Onder de Nederlander won Barce elf prijzen.

Informatie

 • Plaats: Barcelona
 • Stadion: Camp Nou
 • Opgericht: 1899
 • Clubkleuren: Rood/blauw
 • Bijnamen: Barça, Blaugrana, Laietans

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

 • La Liga 25x
 • Copa Del Rey 30x
 • Spaanse Supercup 13x
 • Champions League 4x
 • Europacup I 1x
 • Europacup II 4x
 • Wereldbeker 3x
 • UEFA Supercup 5x
 • Copa Eva Duarte 4x
 • Spaanse League Cup 2x

Weetjes

Het Camp Nou is met een capaciteit van 98.000 het grootste stadion van Europa.

In 2008 gaf Ronaldinho ‘zijn’ nummer 10 aan Lionel Messi.

Het motto van FC Barcelona ‘Mes que un club’ (Meer dan een club) was een symbool van het Catalaans nationalisme.

Supporters

FC Barcelona had in 2016 ruim 140.000 leden, ofwel ‘socis’. De ultra’s van FC Barcelona worden ook wel de Boixos Nois genoemd en definiëren zichzelf als hooligans. De grote vijanden zijn de Ultra Sur, de ultra’s van Real Madrid.

Rivaliteit

De grootste rivaal van FC Barcelona is natuurlijk Real Madrid. Onderling strijden zij in El Clásico, de meest gespeelde wedstrijd in Spanje. Stadsgenoot Espanyol is ook een rivaal van de Blaugrana. De derby van Barcelona heet in het Spaans El derbi Barceloní.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren